'Slot gaat ondanks negatieve adviezen Nederlander naar Liverpool halen'

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 15:13
copyright proshots 23322164
Liverpool heeft volgens SportMediaset contact opgenomen met Atalanta. The Reds hebben dat niet gedaan voor Marten de Roon, maar voor Teun Koopmeiners. Liverpool was al eerder de markt opgegaan voor Koopmeiners, maar met het aantrekken van Arne Slot lijkt de kans op een transfer heel groot te worden.
Liverpool is niet de enige geïnteresseerde club voor Koopmeiners, Juventus zou ook al veelvuldig contact hebben gezocht met de Nederlandse middenvelder. Toch lijkt een transfer naar Juventus een moeilijk geval te gaan worden. Zo noemt het Italiaanse medium het 'gecompliceerd'. Atalanta vraagt namelijk zestig miljoen euro en het is nog maar de vraag of De Oude Dame dat zal gaan betalen. Met ook nog concurrentie uit Engeland lijkt het een onmogelijke opgave. Slot ziet een hereniging wel zitten met zijn oud-pupil. 

Nederlands clubje in Engeland?

De coach en de speler werkten eerder samen bij AZ. Koopmeiners vertrok in de zomer van 2021 naar Italië en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis bij Atalanta. Hij maakte dit seizoen in 43 officiële duels al veertien doelpunten en gaf vijf assists. Koopmeiners & co knikkerde een paar weken geleden Liverpool nog uit het Europa League-toernooi en staan nu in de halve finale waar het tegen Marseille speelt. The Reds tellen met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo inmiddels drie Nederlanders.
Slot werd in 2020 weggestuurd bij AZ, omdat hij in het geheim zou hebben onderhandeld met Feyenoord. Koopmeiners reageerde daar destijds op. 'Het was een bijzondere dag, een dag die je niet vaak meemaakt. We waren in die zin ook wel aangeslagen. Arne is een fantastische trainer voor ons geweest, we hebben veel van hem geleerd. Daar willen we hem voor bedanken. Misschien dat dit einde niet altijd even netjes is gelopen, van welke kant dan ook. Dat is voor ons als team niet relevant. Het is zonde dat het zo is geëindigd.' 
Wat wel opvallend is, is het feit dat Slot de afgelopen dagen vanuit de media volop geadviseerd is om niet teveel spelers waar hij al mee gewerkt heeft te halen. Zo zei Wesley Sneijder al dat hij 'niet teveel Nederlanders moest halen', Marcel Brands zei dat hij zich 'niet moest blindstaren op het aantrekken van Nederlandse spelers', en Hugo Borst zei dat hij niet in dezelfde valkuil als Erik ten Hag moest trappen door teveel spelers van Feyenoord te halen. Desondanks lijkt Slot deze adviezen dus in de wind te slaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties