Derksen ziet fantastische opvolger van Slot, Driessen vindt hem juist niets

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 13:17
copyright proshots 1616812
Johan Derksen hoopt dat Feyenoord Dick Schreuder aan gaat stellen als opvolger van Arne Slot, zo laat hij weten bij Vandaag Inside. De Spaanse sportkrant Marca meldde maandag dat de huidige trainer van CD Castellón op poleposition ligt om Slot, die voor een recordbedrag naar Liverpool vertrekt, te vervangen. Waar Derksen laaiend enthousiast is over die optie, is tafelgenoot Valentijn Driessen juist erg negatief.
Schreuder werd eerder door Kenneth Perez al geopperd als nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord en nu is ook Derksen positief over de 52-jarige trainer die met PEC Zwolle kampioen werd en nu op het derde niveau van Spanje bovenaan staat. 'Hij heeft bij PEC een uitstekende indruk achtergelaten. In die broer (Alfred Schreuder, red.) heb ik ook altijd vertrouwen gehad, al moet ik toegeven dat hij dat niet waar heeft gemaakt', aldus De Snor.
Driessen denkt echter dat Schreuder nog lang niet klaar is om een club te coachen die meedoet aan de Champions League. 'Hij heeft het leuk gedaan bij PEC, maar kan toch beter eerst een paar stappen extra maken? Joseph Oosting vinden we niet goed genoeg, maar Dick die het redelijk heeft gedaan bij PEC en een paar wedstrijden wint op het derde niveau van Spanje moet de trainer van Feyenoord worden.'
Derksen blijft bij zijn standpunt en wijst Driessen erop dat de vertrekkende trainer van Feyenoord toen hij binnenkwam in Rotterdam ook niet heel veel ervaring had. 'Ik sta heel positief tegenover die jongen. Slot liep ook niet over van ervaring. Die had geloof ik twee jaar AZ gedaan, maar meer niet.'

De carrière van Dick Schreuder

Dick Schreuder bouwde zijn carrière in stapjes op. Na eerst als hoofdtrainer bij verschillende amateurclubs op hoog niveau in Nederland en zelfs Engeland aan het roer te hebben gestaan, werd hij assistent-trainer bij clubs als Philadelphia Union in de Verenigde Staten, TSG Hoffenheim in Duitsland en Vitesse in Nederland. Daarna ging hij op eigen benen staan bij PEC Zwolle, waarmee hij eerst degradeerde en een seizoen later promoveerde naar de Eredivisie. Nu is hij coach van CD Castellón, waar het kampioenschap op het derde niveau van Spanje hem amper meer kan ontgaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties