Pech voor door Guardiola verdreven Braziliaan: 'Arsenal bereid om afscheid te nemen'

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 13:36
copyright proshots 23905061
Arsenal gaat aankomende zomer luisteren naar aanbiedingen voor Gabriel Jesus, met dat nieuws treedt The Athletic naar buiten. De bij Manchester City stand-in spits begon goed bij Arsenal na zijn komst van Manchester City, maar staat door diverse knieblessures regelmatig aan de kant en daardoor uit de basis verdreven.
In de zomer van 2022 maakte Jesus de overstap van Manchester City naar Arsenal, in Manchester was Jesus ondanks zijn kwaliteiten altijd tweede keus. In de Champions League-finale tegen Chelsea in 2021 verwachte Jesus te starten, maar Pep Guardiola koos er verrassend voor om zonder spits te spelen, dat leidde onder andere de 0-1 zege van Chelsea in. Bij Arsenal was Jesus wel eerste keus en maakte daar direct duidelijk dat hij wél over exceptionele kwaliteiten beschikt, met vijf doelpunten en vijf assist in veertien wedstrijden. Na het WK van 2022 kwam de spits terug met een blessure, waar hij nooit goed van hersteld is.
Dit seizoen stond Jesus al drie keer meerdere wedstrijden aan de kant wegens blessures en zijn doelpuntenproductie is ook een stuk minder dan vorig seizoen. De spits stond sinds januari pas twee keer in de basis en moet het afleggen tegen de nieuwe nummer negen: Kai Havertz. Mede door de goede prestaties van de Duitser is Arsenal bereid te luisteren naar aanbiedingen die gedaan worden voor Jesus. Ook Eddie Nketiah mag op zoek naar een andere club, Arsenal zal bij verkoop van beide spelers wel op zoek gaan naar een concurrent voor Havertz. 

Baalt als een stekker 

Jesus baalt ook van de situatie, vertelde hij laatst aan diverse verslaggevers. 'In mijn beste vorm, tijdens één van de beste momenten in mijn carrière, ging ik naar het WK en raakte ik geblesseerd. Vandaag de dag heb ik nog steeds problemen met mijn knie. Soms voel ik het in mijn knie. Ik kan me de laatste dag dat ik zonder pijn voetbalde niet herinneren. Helaas heb ik wat problemen gehad en mensen zien dat niet altijd. Maar mentaal probeer ik sterk te zijn.' 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties