Zorgen om gezondheid Marc Overmars: 'Het schijnt dat het allemaal erger is dan wij denken'

Sportnieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 21:07
copyright proshots 18438024
Marc Overmars zit momenteel nog een schorsing uit vanwege grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd als directeur voetbalzaken van Ajax. De technisch directeur van FC Antwerp laat zich weinig horen en zien in de media. Dat heeft volgens René van der Gijp alles te maken met de gezondheidssituatie van Overmars die volgens de analist van Vandaag Inside niet goed.
Overmars werd in december 2022 getroffen door een hartinfarct. Het infarct richtte zeer veel schade aan bij Overmars, zo vertelde hij zelf in 2023 tegen het Belgische medium Het Laatste Nieuws. 'Mijn hart is voor 45 procent afgestorven. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt. Je ziet ook hoe ik adem. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat', zei Overmars destijds.
Van der Gijp gaf vrijdagavond in de uitzending van Vandaag Inside aan dat het nog altijd niet goed gaat met Overmars. 'Hij tobt wel met zijn gezondheid hoor ik, hij tobt écht met zijn gezondheid. Hij is totaal de oude niet meer. Echt heel triest is dat', zegt een bezorgde Van der Gijp. 'Het schijnt dat het allemaal erger is dan wij denken. Het schijnt echt heel triest te zijn. Sneu man', gaat Gijp verder.

Kan Overmars nog terugkeren?

Presentator Wilfred Genee stelt de vraag of het nog wel verstandig is dat Overmars na zijn schorsing terugkeert in het voetbal. 'Misschien kan hij straks nog wel een beetje werken. Op zijn leeftijd is het altijd goed om nog een beetje iets te doen', is Van der Gijp van mening. Overmars zelf zei daar een jaar geleden ook iets over in gesprek met de Belgische media. 'Je moet geen medelijden met me hebben, ik ben een gelukkig man. Ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben', zei Overmars eind 2023. Hoe de voormalig voetballer van onder meer Ajax, Arsenal en FC Barcelona daar nu tegen aankijkt is niet bekend.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties