Ziggo Sport pakt uit richting nieuw Champions League-seizoen en biedt streamingapp gratis aan

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 16:15
copyright proshots 25109593
De halve finales van de Champions League 2023/2024 staan voor de deur, maar ondertussen zijn de voorbereidingen op het nieuwe cupseizoen alweer in volle gang. Op televisiegebied én op toernooigebied vindt er na de zomer een aardverschuiving plaats. De aloude televisie-uitzendingen op RTL 7 verdwijnen, en maken plaats voor de uitgebreide programmering van Ziggo Sport. Die zender sleepte voor veel geld de rechten binnen en mag het Europese toernooivoetbal straks exclusief naar de Nederlandse huiskamers brengen. Maar hoe gaat het daarbij aan zijn verplichting voldoen om de wedstrijden van Nederlandse clubs publiek toegankelijk te houden?
Hoewel er al een tijdje een gratis Ziggo Sport-kanaal is (kanaal 14, bij de meeste kabelaars), betekende dat nog niet dat alle Nederlanders na de overgang automatisch toegang zouden hebben tot de daar uitgezonden content. Zomaar een voorbeeld: de populaire streamingdienst NlZiet geeft abonnees toegang tot alle publieke omroepkanalen en de commerciële zenders, maar heeft niet alle themakanalen in het aanbod.

Gratis streamingapp

Ziggo Sport moest meer doen om zijn wedstrijden (van Nederlandse clubs) aan te bieden, en haakt daar nu op in met het vrijgeven van Ziggo Go. Deze streamingapp bestaat al enige tijd en staat gebruikers toe hun laptop, tablet en/of smartphone om te toveren tot een televisiescherm. 'Omdat we graag willen dat iedereen straks ook via onze kanalen naar de vele mooie voetbalwedstrijden kan kijken, bieden we vanaf vandaag Ziggo Go gratis aan voor iedereen die de app downloadt'. stelt directeur strategie Fleur van Beem. 'Het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens achterlaten.'

Selecte uitzendingen

Niet-abonnees van Ziggo Sport die de app downloaden, zullen na de zomer toegang krijgen tot selecte uitzendingen, waarmee de zender zijn klantbasis dus niet te grabbel gooit. Vodafone Ziggo heeft het op zijn website over de wedstrijden van Nederlandse clubs en de 'finales'. De verschillende accountopties zijn terug te vinden op de website van de dienst.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties