Rob Jansen komt met pijnlijke conclusie: 'Ik denk dat dit het allerslechtste Ajax uit de clubgeschiedenis is'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 17:37
rob jansen
Ajax beleeft momenteel een rampseizoen en de misère lijkt voorlopig ook nog niet te eindigen. De inmiddels ontslagen Sven Mislintat heeft in de zomer veel spelers gehaald, maar met de kennis van nu stellen veel analisten en Ajax-volgers dat eigenlijk alleen Diant Ramaj mag blijven. In de podcast KieftJansenEgmondGijp trekt spelersmakelaar Rob Jansen een pijnlijke conclusie. 
Tegen Aston Villa ging Ajax er vorige week kansloos met 4-0 af, en dat is ook de vier mannen van de podcast niet ontgaan. 'Die wedstrijd bij Aston Villa, dat was wel voorspelbaar, maar ben je niet geschrokken?', begint Jansen. 'Ik ben echt geschrokken. Er waren nog mensen die zeiden: ‘Ja, we hebben een kans.’ Dat is totale onzin'.

Ontluisterende prestatie

'Het was echt ontluisterend, ja. Je kon het inderdaad verwachten en dan nog schrik je', voegt Michel van Egmond eraan toe. Volgens Jansen heeft Ajax zelfs nog geluk gehad. 'Ik denk dat als Aston Villa er nog een versnelling bovenop gooit, dan verliest Ajax met 8-0. Ik had het idee dat sommigen van hen ook verbaasd waren en dachten: oké.'
'Die verdediging van Ajax, dat wegglijden en een bal niet over vijf meter kunnen spelen, het is vreselijk. Ik denk dat dit het aller, aller, allerslechtste Ajax is in de clubgeschiedenis. By far', sluit de zaakwaarnemer af. 

Frisse wind?

Op 15 maart is Alex Kroes begonnen aan zijn monsterklus als algemeen directeur van Ajax. Bij zijn aantreden was hij dan ook zeer realistisch over de verwachtingen voor zijn eerste jaar en de vraag of Ajax dan weer mee kan doen om de titel. 'Ik zou het geweldig vinden, maar is het realistisch? Waarschijnlijk niet', stelde hij. 'Er zijn mensen die roepen dat het vier tot vijf jaar gaat duren voordat Ajax weer meestrijdt om de titel. Mijn contractperiode duurt drie jaar, ik wil [wel] dat Ajax in die periode al meestrijdt om de titel.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties