Kroes heeft vervelende boodschap voor Ajax-supporters; meestrijden om titel volgend seizoen lastig verhaal

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 22:15
copyright proshots 24713849
Alex Kroes is op 15 maart begonnen aan zijn baan als nieuwe algemeen directeur van Ajax. In het voetbalpraatprogramma Rondo van Ziggo Sport laat Kroes weten dat hij ambitieus is, maar dat hij niet verwacht dat Ajax volgend seizoen al mee zal strijden om de titel.
Kroes weet wat hem te wachten staat in Amsterdam en de klus om de club weer aan de top te brengen zal geen eenvoudige worden. 'Iedereen moet weten wat er van hem en haar verwacht wordt. En waarom. Ajax moet weer Ajax worden. En Ajax wordt alleen Ajax als iedereen binnen de hele organisatie daaraan bijdraagt. Op dit moment zijn ook eigenlijk alle ogen op mij gericht. Zo eerlijk is het. En die verantwoordelijkheid pak ik volledig', zegt Kroes.

Weinig hoop op landstitel volgend seizoen

De supporters van Ajax smachten naar het volgende seizoen. Een drukke zomerse transferwindow zal ervoor moeten zorgen dat de selectie kwalitatief weer op peil komt. Maar Kroes laat nu al weten dat het lang zal duren voordat Ajax weer mee kan strijden om de prijzen. 'Ik ben super ambitieus, want dit voelt natuurlijk heel slecht om die club en mijn club zo te zien. Maar het zal niet in één zomer zomaar even geregeld zijn. Maar we gaan wel met z’n allen keihard werken om dat voor elkaar te krijgen.'
'Ik heb voor drie jaar een contract getekend. Ik wil echt in mijn periode meestrijden om de titel. Alleen is dat volgend jaar? Ik zou dat geweldig vinden. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet', zegt een realistische Kroes die zondag vanaf de tribune zag dat Ajax met 2-2 gelijk speelde tegen Sparta.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties