Broer van ontslagen Ajax-trainer voorgesteld als opvolger Van 't Schip: 'Een type zoals Arne Slot'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 10:44
copyright proshots 23331414
Kenneth Perez heeft in een interview met Voetbal International aangegeven wie Ajax zou moeten aanstellen als trainer voor volgend seizoen. Hij gelooft er heilig in dat Dick Schreuder de juiste persoon voor deze positie zou zijn.
Ajax maakt op dit moment een van de moeilijkste seizoenen uit de clubgeschiedenis door. De Amsterdammers moeten het doen met een teleurstellende vijfde plaats op de ranglijst en zijn al reeds uitgeschakeld in zowel Europese competities als de TOTO KNVB Beker. Desalniettemin is Perez optimistisch over een mogelijk snel herstel voor Ajax.
'De prestaties kunnen snel veranderen, vooral wanneer Ajax een goede trainer aanstelt,' begint Perez zijn verhaal. 'Als ik Ajax was, zou ik mijn oog laten vallen op Dick Schreuder. Momenteel is Schreuder actief in Spanje, bij de derde divisieclub Castellón.'
Perez beseft dat het met de huidige selectie wel een hels karwei wordt voor de nieuwe trainer. 'Met de recente aankopen van Sven Mislintat zit je nog wel even in je maag gesplitst. Ze hebben een lang contract en het is moeilijk om daar vanaf te komen. Je hebt daarom een trainer nodig die echt iets van zo’n selectie kan maken.'

Vergelijkbaar met Arne Slot

'Ik zie in Schreuder een soortgelijke trainer als in Arne Slot. Hij heeft bewezen spelers daadwerkelijk te kunnen verbeteren, zoals bijvoorbeeld Thomas Beelen bij PEC Zwolle,' merkt de ESPN-analist op. Beelen is afgelopen zomer overgestapt naar Feyenoord, waar hij zich inmiddels in de basis heeft geknokt.
'Ik ben ervan overtuigd dat Schreuder deze uitdaging aankan. Hoewel het voor sommigen vreemd kan lijken om een trainer te halen vanuit de derde divisie van Spanje, is het essentieel dat hij de steun krijgt die hij nodig heeft. Daarom zul je hem rugdekking moeten geven en ik heb het gevoel dat de nieuwe algemeen directeur, Alex Kroes, wel voor zijn mannen staat,' concludeert Perez.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties