Teruggekeerde spits is onzeker over toekomst bij Ajax: 'Ik kan dan alleen maar doelen voor mezelf stellen'

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 15:38
copyright proshots 24273393
Julian Rijkhoff heeft in gesprek met Ajax Life aangegeven nog niet te weten wat er volgend jaar op sportief vlak met hem zal gaan gebeuren. Na een avontuur bij Borussia Dortmund kreeg de man uit Purmerend in de winterstop de kans om terug te keren bij de club waar hij de hele jeugdopleiding doorliep: Ajax. Een aantal invalbeurten daargelaten werd de spits echter vooral bij Jong Ajax ingezet.
Bij Ajax is er momenteel nog veel onduidelijk, zo ook voor Rijkhoff. 'Er zijn geen afspraken over gemaakt. Ik weet überhaupt ook nog niet wat de plannen voor komend seizoen zijn, ook omdat het binnen de club allemaal nog een beetje onduidelijk is hoe het gaat lopen.' De spits laat zich niet van de wijs brengen. 'Ik kan dan alleen maar doelen voor mezelf stellen: meer minuten maken in het eerste, hopen op basisplekken en dat vooral zelf afdwingen. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en wennen aan het profvoetbal, de Eredivisie en hopelijk Europees voetbal.'

Waarom naar Duitsland?

Rijkhoff is een echte Ajax-jongen, maar koos enkele jaren geleden toch voor een avontuur in Duitsland. Hij licht zijn keuze van destijds toe: 'Omdat ik de waardering toen niet voelde bij Ajax. Ik kreeg niet het gevoel dat de club mij echt heel graag wilde behouden. Het bleef te lang stil en toen maakte ik de keus om de stap naar Duitsland te maken.'
De goaltjesdief geeft toe nooit spijt te hebben gehad van eerder gemaakte keuzes. 'Het leerde me omgaan met tegenslagen. En ook om die in mijn eentje te verwerken. Het liet me inzien wat er allemaal voor nodig is om aan de top te komen. Dit vak is meer dan even trainen en weer naar huis gaan. Je moet honderd procent geven in alles wat je doet. Ik heb heel veel geleerd bij Dortmund en daarom zal ik ook altijd zeggen dat het een goede stap is geweest. Dat neem ik allemaal weer mee terug naar Ajax', vertelt de spits. 

Bijzondere eerste minuten

Rijkhoff hoefde niet lang te wachten op zijn officiële debuut in Ajax 1. 'Mijn eerste stappen in de Johan Cruijff ArenA tegen NEC waren heel speciaal. Ik stond ooit zelf op die tribunes en nu ineens op het gras in de ArenA. Dat gevoel is onwerkelijk. Daar kun je alleen maar van dromen', haalt de spits trots terug. Hoewel Rijkhoff het na deze pot met enkele invalbeurten van hooguit een klein kwartier moest doen, moeten we ook niet vergeten dat hij nog maar negentien jaar oud is. De keuze voor een nieuwe trainer zal mogelijk een sleutelrol spelen in de plannen van en voor de speler.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties