Ajax zet trainersproces in zesde versnelling en hoopt clublegende snel terug te halen: Potter ook in beeld bij aartsrivaal

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 15:13
potter
Waar er de laatste maanden zeer regelmatig geruchten de wereld inkwamen over mogelijke trainers voor Ajax, lijkt er nu definitief wat te gaan gebeuren. De Amsterdammers lijken namelijk zo goed als rond te zijn met Graham Potter en hopen nu ook een eerste assistent aan te gaan stellen in de vorm van Christian Chivu.  Dat meldt Sky Sport-journalist Gianluca Di Marzio. 
Journalist Sam C. weet dinsdag op X te vertellen dat Ajax en Potter over de laatste details aan het praten zijn, en waar het financiële plaatje een paar dagen geleden duidelijk nog niet rond was, is dat het nu wel. Wel wordt er nog hevig tussen de twee partijen gediscussieerd over de rol van Potter. De Engelse coach wil graag een soort Erik ten Hag en Marc Overmars-tandem vormen, maar dan samen met kersvers titulair technisch directeur Alex Kroes. Als er duidelijkheid komt over de precieze aard van de samenwerking, is de officiële aanstelling volgens de journalist van The United Stand slechts een kwestie van tijd.

Eerste indruk is al gemaakt

Ook Di Marzio is doorgaans goed ingevoerd en komt met het nieuws dat er al een delegatie van Ajax bij de wedstrijd Internazionale-Cagliari was om aandachtig naar Chivu te kijken. De oud-speler is momenteel coach van de O19 van Internazionale. Ajax ziet de Roemeen als 'trainer van de toekomst' en hoopt hem binnen de kortste keren te contracteren. Hij zou een contract van vijf jaar kunnen ondertekenen en mogelijk binnen twee of drie jaar tot hoofdtrainer kunnen uitgroeien. Kelvin de Lang en Marijn Beuker gaven eerder aan Champions League-ervaring in de staf te willen en aan die eis voldoet de oud-verdediger.

Wordt het Feyenoord of Ajax?

In de kwestie-Potter blijft enige reserve ondertussen nog altijd op zijn plaats. Zo heeft Marcel van de Kraan bij De Telegraaf aangegeven dat er nog helemaal geen sprake is van een 'done deal'. 'Ik denk dat Potter een grotere kans heeft om naar Feyenoord te gaan, dan naar Ajax. Feyenoord staat er veel beter op, omdat het veel georganiseerder is. Van wat ik heb gehoord heeft Potter heel erg zijn bedenkingen over Ajax, omdat de club niet de goede organisatie heeft staan.' Het wachten is dus op definitief transfernieuws, zowel vanuit de hoofdstad als vanuit Rotterdam-Zuid.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties