Opmerking Van der Vaart schiet bij Van Halst in verkeerde keelgat: 'Ik heb je gevraagd voor een functie man'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 22:47
copyright proshots 12883905
Met een tafel vol oud-Ajacieden had Jan van Halst het zwaar te verduren maandagavond als gast bij het voetbalpraatprogramma Rondo van Ziggo Sport. De voormalig interim-algemeen directeur kreeg diverse vragen op zich afgevuurd betreffende de chaos binnen de Amsterdamse club, maar niet alle kritiek werd door Van Halst goed ontvangen.
Allereerst is de Raad van Commissarissen aan de beurt. Marco van Basten vraagt zich af of er een foto getoond kan worden van de RvC. 'Deze vijf mensen (Georgette Schlick, Cees van Oevelen, Annette Mosman, Pier Eringa en Jan van Halst, red.) moeten erop toezien dat Ajax verstandige beslissingen maakt wat betreft het aan- en verkoopbeleid en dergelijke. Jan heeft wat verstand van voetbal, maar die andere vier zie ik niet op het voetbalveld verschijnen. Dat lijken mij geen voetballers. Ik heb het even over wat er op het veld gebeurt, dat is uiteindelijk de basis', laat Van Basten zijn kritische licht schijnen op de mensen die het voor het zeggen hebben binnen Ajax.
Van Halst is het deels eens met de opmerking van Van Basten, maar geeft ook aan dat het niet alleen om voetbal draait bij Ajax. 'Je zou de discussie kunnen voeren of er niet meer mensen met een voetbalachtergrond in de RvC van Ajax moeten. Maar Ajax is niet alleen een voetbalclub. Het is ook een beursgenoteerde onderneming.' Van Basten countert de opmerking van Van Halst. 'Ajax is wel voor 99 procent voetbal. Deze vijf RvC-leden, dat is 80 procent business en zij hebben niks met voetbal. Dat is toch ook een beetje gek.'

Van Halst geïrriteerd door opmerking Van der Vaart

Tafelgast Rafael van der Vaart is het eens met Van Basten en snapt niet waarom er zo weinig oud-voetballers van de club actief zijn binnen Ajax. 'Marco, laten we het zeggen hoe het is: jij zou toch bij Ajax moeten werken, ik zou bij Ajax moeten werken, Wesley Sneijder, Nigel de Jong. Dat gebeurt nu gewoon niet.' En die opmerking schiet bij Van Halst in het verkeerde keelgat. 'Ik heb je gevraagd voor een functie man', gaat Van Halst in op de woorden van Van der Vaart.
'Ik woon natuurlijk in Roemenië, dus voor mij is het wat lastig. Jan heeft mij inderdaad gevraagd en ik wilde ook heel graag. Privé kwam het alleen niet goed uit', probeert Van der Vaart zich te verdedigen. Van Basten geeft aan niet bij Ajax te willen werken. 'Ik niet nee, gewoon in het algemeen niet.' Van Halst laten weten dat er wel degelijk oud-voetballers van de Amsterdamse club zijn gepolst voor een functie, maar niemand heeft toegehapt. 'Iedereen zei daar om zijn reden ‘nee’ tegen. Dat vond ik wel jammer.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties