Van Halst irriteerde zich mateloos aan houding Mislintat en Steijn: 'Heb ik me zo aan gestoord jongen'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 22:10
copyright proshots 22447906
Het was enige tijd stil rondom zijn persoon, maar Jan van Halst heeft eindelijk gesproken over zijn tumultueuze tijd bij Ajax. De voormalig interim-algemeen directeur heeft zich bij het programma Rondo van Ziggo Sport uitgesproken over zijn relatie met Sven Mislintat en Maurice Steijn en heeft geen goed woord over voor de werkwijze van zijn oud-collega's.
Voor Van Halst lag er in zijn functie onder meer de zware taak om de verstoorde relatie tussen Mislintat en Steijn te herstellen. De oud-speler merkte op dat er geen redden meer aan was. 'Ik heb de hoop gehad om ze toch nog bij elkaar te brengen. Ik dacht: er moet toch een vorm van samenwerking mogelijk zijn? Dat ze gewoon normaal met elkaar omgaan? Helemaal omdat de technisch directeur de trainer heeft aangesteld. Vaak zie je dan dat ze samen optrekken. Het is me niet gelukt om het te herstellen', verzucht Van Halst die er alles aan deed om de werkrelatie te herstellen.
'Ach man, ik heb zoveel gesprekken gevoerd, sessies gehouden. Het moet wel van alle partijen komen. Het is me niet gelukt', schetst Van Halst de situatie die zich in 2023 afspeelde binnen de muren van de Johan Cruijff ArenA.

Van Halst laakt houding van Mislintat en Steijn

Mislintat werd eind september al ontslagen en volgens Van Halst was er geen andere uitweg meer. 'Zijn draagvlak binnen de technische staf en ook De Toekomst werd minder en minder. Het dieptepunt was natuurlijk de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Toen hebben we besloten om uit elkaar te gaan. Het was onvermijdelijk. De resultaten waren verschrikkelijk, de samenwerking was minimaal.'
Steijn bleef nog enkele weken behouden, maar moest uiteindelijk ook het veld ruimen. Van Halst wil nog kwijt wat hem het meeste heeft geïrriteerd. 'Daar heb ik me zo aan gestoord jongen bij Ajax... Los het nou op met elkaar.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties