Real Madrid gaat er met de komst van Mbappé zo uit zien: sterrenelftal op weg naar 16e Champions League

Sportnieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 15:42
jude bellingham
Real Madrid won afgelopen zaterdag voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis de Champions League. De Madrilenen willen echter niet stoppen bij nummer vijftien en hopen door te stoten en daarvoor zijn sterspelers nodig. Met de komst van Kylian Mbappé krijgt Real misschien wel de beste speler ter wereld erbij. Al gaf Carlo Ancelotti aan dat alleen Vinicius Junior en Jude Bellingham kans maken op de Ballon D'or.
Met al die sterren heb je een trainer nodig die zich niet van de wijs laat brengen en gewoon het beste uit zijn spelers haalt. Volgend seizoen zal Ancelotti wederom voor de groep staan in jacht op de zestiende Champions League-titel. Zijn opstelling zal er wel wat anders uit gaan zien dan het afgelopen jaar. De Koninklijke speelde het afgelopen seizoen namelijk in een 4-3-1-2 formatie, maar met de komst van Mbappé zal de aanval naar alle waarschijnlijkheid weer naar drie man gaan.

Sterk blok

In de verdediging gaan er ook wijzigingen plaatsvinden. Onder de lat zal Thibaut Courtois 'gewoon' weer plaats nemen, na een seizoen met een langdurige blessure keepte de Belg wel gewoon een foutloze Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Op rechtsback zal Dani Carvajal weer zijn wedstrijden gaan spelen. In het centrum zal er wel een wijziging plaatsvinden. Nacho gaat naar alle waarschijnlijkheid Spanje verlaten en kan dus niet meer worden opgesteld. Antonio Rüdiger en David Alaba lijkt het centrum te gaan worden. Daarnaast wordt Alphonso Davies regelmatig in verband gebracht met een transfer, mocht hij blijven vult hij de linksback-positie in. 

Het wordt dringen 

Op het middenveld wordt het dringen. Toch lijken Bellingham en Valverde een zekerheid op het drie-mans middenveld van de Madrilenen. Laatstgenoemde speelde vrijwel alle wedstrijden het afgelopen seizoen en is heel belangrijk door zijn loopvermogen. Bellingham heeft de harten van supporters gestolen door een geweldig eerste seizoen te spelen. Dan heb je nog één verdedigende middenvelder nodig, die positie kan worden ingevuld door Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga. 

Monsterlijk 

Dan zijn we toekomen aan de aanval. Is er een nieuwe MSN of BBC geboren? De aanval van Real Madrid zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Vinicius Junior, Mbappé en Rodrygo Goes. Op papier zou dit met afstand de beste aanval van de wereld zijn, het is echter altijd afwachten of de drie spelers ook goed samen kunnen spelen. Maar één ding is zeker, Ancelotti zal er alles aan gaan doen om het te laten slagen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties