'Veerman kun je echt zo bij Real Madrid neerzetten, zeker nu Mbappé er bij komt'

Sportnieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 11:30
joey veerman
Toen Youri Mulder Joey Veerman en Real Madrid maandag in één adem noemde aan tafel bij Rondo, werd de analist vrijwel voor gek verklaard. De analist is echter niet de enige die er zo over denkt. Ook Arnold Mühren denkt dat Veerman de ideale opvolger van Toni Kroos bij Real kan zijn. Tegenover de NOS vertelt de oud-international dat hij het roerend eens is met de uitspraak van Mulder. 
Mühren hoopt dat Veerman een plek krijgt in de basiself van bondscoach Ronald Koeman op het EK. De oud-voetballer geeft ook transferadvies aan de middenvelder. 'Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg. Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt.' De inmiddels 73 jaar oude Volendammer kende zelf een rijke carrière waarin hij onder andere voor Ajax en Manchester United voetbalde.

De vergelijking is niet onterecht 

De vergelijking tussen Kroos en Veerman klinkt ook Ronald de Boer niet vreemd in de oren, al durft de geworden analist de Volendammer niet zomaar bij Real Madrid te zetten. 'Ik snap het idee. Als je kijkt naar de pass van achteruit van Kroos, dan lijkt Veerman, als je het een beetje door een oranje bril bekijkt, [inderdaad] op hem. Maar Veerman is bij PSV hét mannetje. Laat het eerst nog maar een jaar in de Champions League zien met PSV.' Veerman aast zelf alleen op een vertrek uit Eindhoven, nadat hij dit jaar voor het eerst kampioen van Nederland werd.

Alles op een rijtje 

Even ter vergelijking: Veerman scoorde het afgelopen seizoen in de Eredivisie vijf goals en gaf zestien assists. Kroos maakte in La Liga één doelpunt en gaf acht keer voor. Kroos behaalde deze statistieken in 33 wedstrijden, waar Veerman er maar 29 voor nodig had. Als je het zo bekijkt (en de verschillen tussen de twee competities even wegdenkt, red.) lijkt Veerman er klaar voor, maar dan nog is het vrij optimistisch gedacht. Kroos acteert namelijk al jarenlang op absoluut topniveau en Veerman speelde afgelopen seizoen pas zijn eerste Champions League-campagne, waar Kroos de beker voor de zesde keer won. Mocht Veerman de stap maken, dan zal hij de mogelijkheid krijgen om als Nederlander in de voetsporen te treden van onder meer Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties