Update | Openstaande rekening in Parijs: 'Geen salaris en geen megabonus voor Mbappé'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 15:55
copyright proshots 23083562
Dat Kylian Mbappé Paris Saint-Germain deze zomer ging verlaten, was al enige tijd bekend. Hoewel de superster niet kan afsluiten met het spelen van de gedroomde Champions League-finale, werd hij met PSG nog wel eens kampioen en won hij ook de beker. Het einde van zijn dienstverband krijgt nu echter een vervelend staartje: de Fransman heeft zijn salaris van april niet ontvangen en heeft ook nog recht op een fikse bonus. 
Het nieuws wordt naar buiten gebracht door het Franse L'Équipe. De krant beweert dat er al dagenlang gepraat wordt tussen advocaten van Mbappé en PSG om tot een oplossing te komen. Die oplossing is alleen nog niet gevonden, en het gaat niet om kleine bedragen. Mbappé heeft namelijk recht op een loyaliteitsbonus ter waarde van tachtig miljoen euro. Vorig jaar was de speler al met Real Madrid aan het praten en werd hij om die reden uit de selectie gezet. Als hij terug zou keren in de selectie, zou hij die bonus van tachtig miljoen euro ontvangen. De terugkeer volgde, maar Mbappé kreeg de bonus nooit binnen.

Meerdere problemen 

Er is nóg een probleem: Mbappé heeft zijn salaris van de maanden april en mei (twee keer een slordige zes miljoen, red.) niet uitgekeerd gekregen. Door de som van incidenten heerst er boosheid in het kamp van de sterspeler, waarbij de club en de speler lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat de twee partijen niet meer door één deur kunnen, heeft een duidelijke reden: het transfervrije vertrek van Mbappé. PSG betaalde in 2017 maar liefst 180 miljoen euro voor de Franse speler en ziet hem nu dus gratis de deur uitlopen.

Relatie is gebroken 

Door alle omstandigheden is de relatie tussen het kamp-Mbappé en president Nasser Al-Khelaïfi zeer bekoeld geraakt. Je zou zeggen dat dat allemaal niet meer uitmaakt nu de wereldster in Madrid heeft getekend, maar Mbappé wil gewoon nog geld zien. L'Équipe schrijft dat het weer iets beter gaat tussen de Fransman en Al-Khelaïfi, waarbij laatstgenoemde Mbappé graag met de hand over het hart zou zien strijken. Als de aanvaller erop staat elke cent (van de in totaal 92 miljoen) nog te ontvangen, kan er nog wel eens een ingewikkelde rechtsgang volgen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties