PSV'er voelt zich gevleid door complimenten Van Basten: 'Heeft hij dat gezegd?'

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 15:56
jerdy schouten
Jerdy Schouten maakte al veel indruk toen hij in de Serie A bij Bologna speelde, maar valt door zijn overstap naar PSV nu pas echt op. Zelf merkt hij ook dat je als voetballer meer wordt gezien als je in de Nederlandse competitie speelt. Zo kreeg hij in gesprek met het magazine Helden te horen dat ook Marco van Basten zich lovend over hem had uitgelaten.
Van Basten deed zijn uitspraken over Schouten in het najaar van 2023. 'Dit is zeker Oranje-materiaal, echt een goede speler', liet het voetbalicoon destijds optekenen. 'Heeft Marco van Basten dat gezegd?', reageert de middenvelder in Helden. 'Nou, als zo'n grote voetballer dat over me zegt, dan voel ik me gevleid. Mijn ouders hebben dit waarschijnlijk wel meegekregen. Zij waren vast enorm trots toen ze dat hoorden.' Er wordt vaak gezegd dat je pas opvalt als je in de Nederlandse competitie speelt, Schouten kan daar over mee praten. 

Buitenland valt minder op

In de voetbalwereld wordt regelmatig gezegd dat je pas echt opvalt als je in de Nederlandse competitie speelt. Schouten kan daar over meepraten. De 27-jarige middenvelder werd in 2019 door Bologna weggekocht bij Excelsior en merkte wat voor een verschil dat maakte. 'Toen ik bij Bologna speelde, heeft men in Nederland mij nooit veel zien voetballen. In Italië deed ik het niet anders dan hier, maar nu hoor je meer over mij. In Bologna werd ik altijd herkend op straat. Als ik op vakantie was in Nederland had ik rust, hier kon ik overal naartoe zonder dat mensen me aanspraken. Dat is nu wel veranderd.'

Op je plek zitten 

PSV beleeft een zeer goed seizoen en is tot nu toe ongeslagen in de Eredivisie. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, want de Eindhovenaren vlogen er in de achtste finales van de Champions League uit en ook de kwartfinale van de beker werd niet winnend afgesloten. Toch voelt Schouten zich goed. 'Ik voelde al snel dat PSV goed bij mij paste. De mensen die het hier voor het zeggen hebben, zijn ook no-nonsense. Rondom de andere topclubs in Nederland hangt meer controverse dan om PSV. PSV doet wat het moet doen, voor de rest hoor je nooit gekke dingen over de club. Dat past bij mij.' Schouten maakt ook nog steeds kans op een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman, en mocht zich dinsdag tegen Duitsland in de basis bewijzen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties