Schouten ontkent bezig te zijn met transfer: 'Schrijven jullie daar maar lekker over'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 14:45
jerdy schouten
Jerdy Schouten heeft in een interview met het Eindhovens Dagblad ontkent dat hij bezig zou zijn met een transfer. Afgelopen week kwam er een gerucht naar buiten dat Borussia Dortmund geïnteresseerd is in de middenvelder. De speler zelf ontkracht die geluiden en wilt zich focussen op het Nederlands elftal en het kampioen worden met PSV.
'Schrijven jullie daar maar lekker over', begint Schouten. 'Dat soort dingen nu, dat is vooral iets voor de journalisten. Het is helemaal niet aan de orde. Wel mooi dat er positief over me wordt geschreven en dat er mooie clubs achter me aan zouden zitten. Ik ben er echt totaal niet mee bezig en mocht er ooit een moment komen dat ik over iets na moet denken, dan zien we dat wel.' Dortmund zou zo'n dertig miljoen euro over hebben voor Schouten.

De titel pakken

Schouten maakte afgelopen zomer de overstap naar PSV. De middenvelder speelde daarvoor zijn wedstrijden voor Bologna in Italië. 'Als we met PSV iets moois bereiken in dit seizoen, dan wil je daarna weer perspectief.' De in Hellevoetsluis geboren speler heeft zin om het seizoen af te maken. 'Dat is heel logisch, want je wilt niet dat we het ene jaar top draaien en dat die lijn niet door wordt gezet. Het zou fantastisch zijn om in mijn eerste jaar bij PSV al de titel te pakken, maar nu is het eerst tijd voor Oranje.'

Goed duo

Schouten vormt bij PSV een duo met Joey Veerman, waar hij eerder lovend over was bij ESPN. 'Ik vind het harstikke fijn om samen met Joey op het middenveld te spelen. We zijn allebei. een ander type speler en ik denk dat dat goed op elkaar aansluit. Dat zeg ik wel tegen hem, dan zeg ik: ik maar lopen voor je en jij maar floreren met die statistieken.' Of we het duo ook bij Oranje gaan zien is nog maar de vraag, want er is stevige concurrentie. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties