Van der Vaart is lovend over middenvelder PSV: 'Het is een mooie kerel natuurlijk'

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 12:40
joey veerman
Dinsdagavond kreeg Joey Veerman de kans om zijn kunsten vanaf het begin te tonen aan bondscoach Ronald Koeman. Ook Jerdy Schouten mocht starten en vormde dus een duo op het middenveld met Veerman. Dat duo vormen de twee ook bij PSV. Veerman maakte na amper vier minuten voetballen zijn eerste treffer in Oranje en daarmee zette hij zichzelf op de kaart. Rafael van der Vaart is enthousiast over de Volendammer.
Na afloop ging Veerman in gesprek met Jeroen Stekelenburg van de NOS. 'Mijn laatste goal is al een tijdje geleden, volgens mij was dat FC Twente uit. Het werd ook wel weer een keer tijd. Ik zag de bal door zijn benen heen gaan, maar daarna zit je in een soort bubbel als je je allereerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik heel intens als ik scoor, maar dat was nu niet het geval. Het is een moment om nooit meer te vergeten.' Veerman krijgt de vraag of de positie waar hij tegen Duitsland speelde zijn favoriete positie is. 'Links op het middenveld is volgens mij wel al een tijdje mijn positie', lacht Veerman.

Zeer realistisch 

Op die positie zal Frenkie de Jong aankomend EK gaan spelen, dat weet Veerman ook en hij geeft aan ook op een andere positie te kunnen spelen. 'Ik heb twee keer tegen Borussia Dortmund en in topwedstrijden in Nederland op zes gespeeld, dan kom je ook vaak op rechts uit, dus het is niet onbekend voor mij. Maar ik ben al heel blij als ik mee mag naar het EK en ik krijg ook best wel wat speelminuten van de bondscoach. Ik moet er gewoon mee dealen dat de beste speler uit het Nederlands elftal op mijn positie staat. Dat is gewoon zo.'

Genot om naar te kijken

Van der Vaart kan genieten van Veerman. 'Mooi toch?', begint de oud-voetballer als hij de beelden ziet. 'Naar hem luister je wel graag in een interview. Het is een mooie kerel natuurlijk. Buiten dat je hem graag ziet spelen, is hij ook leuk voor de camera.' Pierre van Hooijdonk kan de realistische blik van Veerman waarderen. 'Hij zegt zelf dat de beste speler van het Nederlands elftal op zijn plek staat. Ik denk dat hij dat heel realistisch inziet.' De middenvelder van PSV zal zich dinsdagavond ongetwijfeld in de kijker hebben gespeeld en mag hopen op een plek in de definitieve selectie, die op 7 juni bekend wordt gemaakt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties