Woerts denkt meer te weten over de toekomst van 'trouble queen' Leerdam: 'Zij gaat stoppen in Nederland'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 22:40
copyright proshots 23688443
Chris Woerts heeft in de eerste aflevering van de nieuwe podcast SportClash verteld hoe hij de toekomst van schaatsdiva Jutta Leerdam voor zich ziet. Maandag werd bekend dat de 1000 meter-specialiste in ieder geval niet doorgaat bij de Jumbo-Visma-ploeg, maar Woerts trekt alvast een scherpere conclusie: 'Zij gaat stoppen [in Nederland]'.
Podcasthost Jaap Stalenburg leidt in welke beschietingen er maandag aan de perscommunicatie van de Jumbo-Visma-ploeg vooraf is gegaan. 'Zij had zich maandag om 12.00u moeten melden in het trainingskamp in De Lutte. Om 12.00u zat iedereen klaar en wie kwam er niet binnen, Jutta Leerdam'.

Nog altijd in Puerto Rico

Woerts stelt dat de schaatsster in plaats daarvan nog bij haar vriend Jake Paul is, die in Puerto Rico woont en deze zomer tegen Mike Tyson vecht. Dit strookt met een verhaal van Leerdam op Instagram, waarin ze aangeeft dat haar vriend haar weer wat opvrolijkt nadat 'mensen haar voor de 100ste keer in haar leven hebben teleurgesteld'.

'Trouble queen'

'Zij heeft zich een beetje onmogelijk gemaakt bij de Jumbo-schaatsploeg omdat zij een einzelgänger is', schetst Woerts. Leerdam zou geen verbondenheid gevoeld hebben met haar schaatscollega's, en dus is het volgens de VI-gast 'logisch' dat de samenwerking niet is verlengd. Woerts is sowieso een criticaster als het op Leerdam aankomt; dinsdagmorgen karakteriseerde hij haar op X als een 'trouble queen'.
In de podcast vult hij verder aan dat Leerdam op de Olympische Spelen alle kans heeft op 'haar' afstand, de 1000 meter, maar zich wel een beetje is gaan overschatten door haar levensstijl. 'Zij vliegt met privéjets de wereld rond, en staat in Hollywood tussen de sterretjes', aldus Stalenburg. 'Is zij wel zo goed als ze denkt dat ze zou kunnen zijn?', zegt Woerts.

Eigen skeelerbaan?

De heren betwijfelen of Leerdam in haar huidige levensomstandigheden nog de motivatie kan opbrengen om zich bij een 'trainingskamp in De Lutte' te melden. Volgens Stalenburg onderhandelt de schaatsster momenteel met Team IKO, een nieuwtje dat maandag al werd gemeld door onder meer De Volkskrant. Toch is het nog maar de vraag of Leerdam ook echt naar Nederland terugkeert. SportClash stelt dat er een skeelerbaan wordt gebouwd op het landgoed van Jake Paul, en dat Leerdam daar vrijwel zeker privé getraind gaat worden door Kosta Poltavets, oud-bondscoach van de Russische schaatsploeg én oud-trainer van Jutta Leerdam (ca. 2020-2022).

Hulp van Anema

Als dit scenario klopt, bereidt Leerdam zich waarschijnlijk op het (Latijns-)Amerikaanse continent voor op het schaatsseizoen, en niet in Nederland, waar volgens de twee heren ook meerdere schaatsploegen meestrijden die Leerdam niét willen hebben. Team Zaanlander-coach Jillert Anema verloor dit voorjaar wereldkampioene Irene Schouten (gestopt), en sprak zich positiever uit over de voormalige Jumbo-Visma-ster. In maart zei hij in De Telegraaf nog dat Leerdam hem 'altijd kan bellen', maar dat betekent niet dat zij naar zijn ploeg (met doorgaans een focus op langere afstanden, red.) komt. 'Ik heb slechts haar geadviseerd een 'Stand Alone-ploeg' te beginnen', aldus Anema. Het lijkt er nu dus op dat Leerdam dat advies mogelijk gaat opvolgen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties