Jutta Leerdam mag ook zonder ploeg nog trainen in Thialf: 'Wij helpen waar we kunnen'

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 12:48
copyright proshots 23358773
Jutta Leerdam mag ook zonder ploeg nog in Thialf trainen en gebruik maken van de faciliteiten, zo bevestigt Remy de Wit, technisch directeur bij de KNSB, tegen de NOS. De status van de schaatskoningin en de medailles die zij in haar carrière heeft gehaald zorgen ervoor dat de schaatsbond helpt waar ze kunnen om haar zo goed mogelijk voor te bereiden voor de Olympische Winterspelen van 2026.
Eerder deze week werd bekend dat de wegen van Leerdam en schaatsploeg Jumbo-Visma gaan scheiden. Na wekenlange onderhandelingen kwam er toch geen nieuw contract. Het was tijd voor iets anders, zo liet Leerdam weten op Instagram. Tot zij weet wat ze wil is ze echter alleen. Gelukkig kan ze nog wel terecht in Thialf, het ijsstadion in Heerenveen.
De 25-jarige Leerdam heeft op die manier tenminste een plek om te trainen. 'Schaatsers die geen ploeg hebben en in de hoogste categorie zitten, faciliteren wij met het ijs en de krachtruimtes. Leerdam hoort in die categorie thuis met een A-status en de medailles die ze heeft gehaald', zo legt De Wit uit.

Wat kan de KNSB níét voor haar doen?

Ijs en krachtruimtes zijn dus gefaciliteerd, maar een trainer zal de KNSB niet voor haar aanstellen. Toch is de bond bereidt om haar ook daarin enigszins tegemoet te komen. 'In het verleden hebben we wel individuele toppers in een vergelijkbare situatie gehad. Jutta is belangrijk voor de sport en als ze die vraag zou hebben, zouden wij natuurlijk wel met haar meedenken. Wij helpen waar we kunnen.'
Leerdam kan alleen als individu in Thialf terecht. Mocht zij een eigen schaatsploeg oprichten, zoals ze in het verleden met haar toenmalige vriend Koen Verweij deed, dan zitten er meer haken en ogen aan. 'Als ze een eigen ploeg opricht, moet ze voldoen aan de licentie-eisen die zijn opgesteld door de KNSB. Daar kan ik nu niet meer over zeggen, maar mocht ze daarvoor kiezen, dan zullen we in het belang van de sport uiteraard kijken naar de mogelijkheden', is De Wit andermaal uiterst coulant. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties