Pérez blijft teamgenoot Verstappen: 'Een robuuste en succesvolle samenwerking'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 19:00
perez verstappen
De kogel is door de kerk: Sergio Pérez zal ook in 2025 en '26 nog voor Red Bull Racing rijden. Dat bevestigde de Oostenrijkse renstal dinsdag op sociale media om klokslag 18u Nederlandse tijd. De Mexicaan blijft zo nog twee seizoenen de teamgenoot van Max Verstappen. Zo gooit Red Bull definitief de deur dicht voor Carlos Sainz.
De laatste paar weken werd er druk gespeculeerd over wie de tweede coureur van Red Bull zou worden voor volgend seizoen. Sainz, Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo en zelfs Liam Lawson: het waren allemaal namen die werden overwogen. Op dinsdag vier juni heeft Red Bull een einde gemaakt aan die speculaties door aan te kondigen dat Pérez nog twee jaar langer bij de Oostenrijkse renstal blijft. Het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com meldt echter wel dat er 'hoogstwaarschijnlijk clausules in het contract van Pérez' zijn ingebouwd. Zo zou de tweejarige overeenkomst in de praktijk wel eens 'een één-plus-één-deal' kunnen zijn.
De 34-jarige coureur uit Guadalajara is sinds 2021 de teamgenoot van drievoudig wereldkampioen Verstappen bij Red Bull. Pérez tekende toen een contract voor drie seizoenen, en zal er nu nog eens twee bijdoen in Milton Keynes. De Mexicaan won al vijf races in een Red Bull-bolide. Zijn laatste zege dateert van 30 april vorig jaar toen hij de GP van Azerbeidzjan won.

Reactie Pérez

Pérez zelf is enorm opgetogen dat zijn contractverlenging officieel is. 'Ik ben heel erg blij met het nieuws. Het betekent heel veel voor mij. Ik wil al de fans bedanken die mij blijven steunen, die mij vooruit blijven stuwen en mij volgen in dit avontuur', aldus de Mexicaan op de sociale media-kanalen van Red Bull. 'Ik ben blij dat ik nog twee jaar mag bijdragen aan de rijke geschiedenis van dit team. Dit jaar wordt een uitdaging, maar ik ben zeker dat de toekomst er rooskleurig uitziet. Ik wil graag het vertrouwen van de fans terugbetalen met geweldige resultaten.'
Pérez staat momenteel vijfde in de stand bij de coureurs. Hij is stabiel aan het seizoen begonnen, maar kon nog geen Grand Prix op zijn naam schrijven in 2024. Een één-twee in het kampioenschap, zoals vorig jaar het geval was, lijkt een lastige opgave te worden, maar door Pérez langer aan zich te binden, bevestigt Red Bull het vertrouwen in de Mexicaan die het team moet helpen om ook de constructeursbeker te winnen.

Horner: 'Dit is belangrijk voor ons'

Ook binnen het team reageren ze - logischerwijs - tevreden op het nieuws. 'Dit is een belangrijk moment voor ons om ons rijdersduo voor 2025 aan te kondigen', aldus teambaas Christian Horner op de officiële website van Red Bull Racing. 'We zijn blij om met Checo te blijven samenwerken. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor ons team. Hij en Max hebben een robuuste en succesvolle samenwerking en hebben het team vorig jaar voor het eerst een één-twee in het wereldkampioenschap bezorgd.'
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties