Verstappen verwacht weinig van Grand Prix in Canada: 'Zal niet ons sterkste weekend worden'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 10:30
copyright proshots 25355644
Na een raceweekend in Monaco dat niet bepaald vlekkeloos verliep voor Red Bull Racing, verwacht het team ook in Canada weer problemen. Het Noord-Amerikaanse circuit heeft nogal hoge kerbstones en die liggen de RB20 niet zo goed. ‘Het zal wel beter moeten gaan dan in Monaco’, geeft Max Verstappen aan tegenover Motorsport.com.
Verstappen verwacht dat die hoge kerbs nog wel eens een pijnpunt kunnen gaan worden. ‘We zullen afwachten hoe het gaat in Canada’, zegt de Nederlander. ‘Volgens mij hebben ze het circuit ook opnieuw geasfalteerd, dus dat kan ook nog voor verrassingen zorgen’, voegt hij eraan toe. De wereldkampioen zal dan ook niet verbaasd zijn als zijn bolide niet goed wil presteren op het Noord-Amerikaanse circuit. ‘Door de kerbs gaat het denk ik niet ons sterkste weekend worden, al zal het waarschijnlijk wel beter gaan dan in Monaco’, aldus Verstappen.

Alle races met kerbs worden moeilijk

Niet alleen in Canada wordt het lastig voor de Oostenrijkse renstal, maar naar verwachting zal dit gelden voor alle races waar de coureurs te maken krijgen met flinke kerbs of hobbels. ‘Alle circuits waar je de kerbs moet aanvallen of die hobbelig zijn, worden moeilijk voor ons’, zegt de drievoudig wereldkampioen. ‘Vooral op stratencircuits is dat een probleem. Hopelijk krijgen we gedurende het jaar steeds een beter begrip van wat er nou precies aan de hand is’, vult hij aan. Wanneer ze weten wat het probleem is, weten ze ook of het reëel is dit nog op te lossen bij de RB20 of dat ze beter kunnen focussen op volgend jaar. ‘We moeten het eerst echt begrijpen, want dat is ons tot nu toe nog niet gelukt’, benadrukt de Limburger.
Teambaas Christian Horner is wat positiever gestemd. ‘Op dit circuit hebben we in het verleden goed gepresteerd’, vertelt hij. ‘Ze hebben er nieuw asfalt opgelegd voor dit jaar, dus we zullen zien wat voor effect dat heeft.’ De man van Red Bull ziet ook dat de concurrentie steeds dichterbij komt. ‘Ferrari en McLaren zullen snel zijn’, voorspelt hij alvast. Voorlopig weet Red Bull de twee rivalen echter nog achter zich te houden. ‘Monaco was een zwaar weekend voor ons maar we staan in beide kampioenschappen nog bovenaan’, sluit hij af.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties