Oud-wereldkampioen wijst verrassende favoriet aan voor GP Canada: 'Misschien wel volledige eerste startrij'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 15:30
copyright proshots 25375188
Damon Hill vindt het op basis van de afgelopen races lastig om te voorspellen wie komend weekend de Grand Prix van Canada op zijn naam zal schrijven. Max Verstappen stelde zelf al dat het Circuit Gilles Villeneuve niet zo goed bij de karakteristieken van de RB20 past, maar desondanks ziet Hill de Nederlander dit weekend een goede kans maken op de zege, al wijst de voormalig wereldkampioen een andere coureur als de favoriet aan.
Verstappen moest in de afgelopen drie races tweemaal de zege aan een concurrent laten en in Monaco kwam de regerend wereldkampioen zelfs niet verder dan P6. Het was, afgezien van zijn uitvalbeurt in de meest recente Australische Grand Prix, zijn slechtste resultaat sinds de Grand Prix van São Paulo in 2022. De dominantie van Verstappen en Red Bull lijkt voorbij te zijn en dat maakt het voor Hill dan ook een stuk moeilijker om een voorspelling voor komend weekend te doen.

Verstappen kan gewoon komen bovendrijven

'Het wordt steeds lastiger en dat is juist goed', zegt Hill in de F1 Nation-podcast. 'Maar ik denk dat Max (Verstappen, red.) weer terug zal keren, zelfs met zijn problemen met de kerbstones. Omdat het weer natuurlijk niet meespeelt, wordt het moeilijker voor hem om te winnen', lijkt Hill aanvankelijk Verstappen toch als de favoriet in Canada aan te wijzen. De Brit bedenkt zich echter en noemt vervolgens een verrassende naam als winnaar van de race in Montréal.

De kansen van McLaren

'Laten we zeggen dat Oscar (Piastri, red.) een steuntje in de rug heeft gehad en een beetje extra motivatie heeft nu hij zijn teamgenoot heeft zien winnen. En hij wist dat hij zich eigenlijk op de eerste rij had gekwalificeerd in Imola en dit is een zelfde soort circuit met betrekking tot hetgeen het van de auto vraagt. Laten we erin geloven dat Oscar het kan', wijst Hill uiteindelijk toch Piastri aan als winnaar op het Circuit Gilles Villeneuve.
Hill gaat echter zelfs nog een stapje verder. 'Misschien zelfs wel een volledige eerste startrij voor McLaren. Het zou kunnen, het is niet onmogelijk', klinkt de wereldkampioen van 1996, die Verstappen de laatste podiumplaats toebedeelt, al wat minder overtuigd. 'Dat wordt wel een probleem voor McLaren, een strategie uitwerken voor die twee als ze allebei aan de leiding gaan, maar het is een nieuw probleem', sluit Hill zijn voorspelling af.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties