Oververhitte coach kraakt arbitrage na CL-blunder, Müller weet meer: 'Dit gebeurt erg vaak in Madrid'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 9:40
copyright proshots 25177450
Een enorme blunder van de ervaren Manuel Neuer leidde er woensdagavond toe dat Real Madrid op gelijke hoogte kwam in de CL-kraker tegen Bayern München. Het trauma was compleet toen invaller Joselu ook voor de 2-1 tekende en de stijllate gelijkmaker van Matthijs de Ligt door de grensrechter werd afgekeurd. De druiven zijn zuur voor Neuer, die tót het lossen van de bal aanspraak maakte op de titel van 'man of the match'. Een oververhitte Thomas Tuchel weigerde na afloop om zijn frustraties op zijn keeper te botvieren, en richtte zich in plaats daarvan op de kapitale misser van de arbitrage.
Een messcherpe Neuer zorgde er in de loop van Real-Bayern meerdere keren voor dat geslepen inzetten van onder meer Vinicius Júnior niet tot doelpunt werden gepromoveerd. Niets wees erop dat de 38-jarige keeper er toch nog twee om zijn oren zou krijgen, maar het gitzwarte horrorscenario voltrok zich toch: in de 88e minuut liet Neuer een schot dat recht op hem afkwam los, Joselu profiteerde. Luttele minuten later kon de sluitpost weinig uitrichten bij de 2-1.

Kookpunt

In de slotfase van de wedstrijd kregen Tuchel en zijn assistent allebei een gele kaart omdat ze fel protesteerden bij de vierde man. De beslissingen van de Poolse scheidsrechter (Szymon Marciniak, red.) vielen bepaald niet allemaal in goede aard, en de spanning nam toe omdat direct na de tweede goal negen minuten blessuretijd ingingen. De situatie bereikte een kookpunt nog voordat het allergrootste drama zich had voltrokken: na de slotseconden bleek dat de aansluitingstreffer van Matthijs de Ligt ten onrechte was afgevlagd.

Excuses helpen niet

'Het voelt als verraad', zei de Duitse trainer achteraf tegen TNT Sport. 'Het was een verschrikkelijk slechte beslissing en volledig tegen de regels. Dit is moeilijk te slikken, maar het is wat het is.' Tuchel kreeg achteraf excuses van Marciniak, maar daar koopt Bayern niets voor, stelde ook De Ligt al. 'Iedereen moet zijn beste prestatie leveren en iedereen moet spelen zonder fouten te maken. Dan moet de scheidsrechter ook op dat niveau zijn. Het helpt niets om dan achteraf je excuses aan te bieden', aldus de oefenmeester.

Müller weet meer

Thomas Müller ging een stap verder door na afloop te stellen dat 'dit wel erg vaak gebeurt in Madrid'. De routinier verwees daarmee naar CL-jaar 2017, toen de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai en zijn assistenten twee buitenspelgoals over het hoofd zagen in de verlenging van Real-Bayern (4-2). 'Normaal spreek ik niet over de scheidsrechter maar in dit geval zijn het zijn cruciale beslissingen die deze kwartfinale beslissen', zei Arjen Robben destijds na afloop.
Een withete Tuchel, die zijn laatste CL-duel in dienst van Bayern beleefde, weigerde woensdag te wijzen naar de fout van zijn eigen sluitpost. 'Tienduizend van de tienduizend keer pakt Manu die bal, maar dit was nummer tienduizend en één. Het is uitgesloten dat Neuer een fout maakt, maar hij maakt hem uitgerekend vandaag na een wereldpot.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties