Eigen coach vernietigend over vervanger De Ligt: 'Het was daar niet nodig'

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 12:01
kim min jae
Thomas Tuchel is absoluut niet tevreden over het optreden van Min-jae Kim tegen Real Madrid (2-2) in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. De Zuid-Koreaanse verdediger mocht dankzij een blessure van Matthijs de Ligt in de basis beginnen, maar was schuldig aan beide tegentreffers.
Kim gaf Vinicius Junior bij de openingstreffer teveel ruimte in de rug, terwijl hij in de tweede helft onnodig een penalty veroorzaakte. 'Hij was twee keer te gretig', zei zijn coach Tuchel na afloop over de onhandige acties van de 27-jarige Kim, die vorig jaar zomer voor zo'n 50 miljoen euro werd overgenomen van Napoli.
'Bij het eerste tegendoelpunt stapte hij te enthousiast in en werd hij verrast door de pass van Toni Kroos. Hij speculeerde en speelde te ver vooruit. De tweede tegengoal was helaas ook zijn fout. Het was daar niet nodig om zo agressief te verdedigen', aldus Tuchel.
Aanvoerder Manuel Neuer is een stuk milder over het optreden van zijn Aziatische ploeggenoot. 'We hebben het erover gehad in de kleedkamer. Fouten horen nu eenmaal bij voetbal. Het betekent niet dat Kim in de volgende wedstrijden slecht zal spelen. Het was vandaag ook niet alleen maar slecht. Hij heeft ook heel goede dingen gedaan. Op een paar cruciale momenten maakte hij misschien de verkeerde keuze, maar dat gebeurt soms.'
Dankzij de fouten van Kim reist Bayern München volgende week in een matige uitgangspositie af naar Madrid. De wedstrijd in het Santiago Bernabéu wordt gespeeld op woensdag 8 mei om 21.00u. De winnaar van het tweeluik neemt het op tegen Borussia Dortmund of Paris Saint-Germain in de finale van het miljardenbal op 1 juni op Wembley in Londen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties