Overal geflopte Jong Oranje-international wekt interesse op van 'veel clubs in Europa'

Sportnieuws
zaterdag, 20 april 2024 om 15:52
bogarde
Fabrizio Romano meldt dat Melayro Bogarde het Duitse Hoffenheim deze zomer gaat verlaten als een transfervrije speler. De 21-jarige defensieve middenvelder kwam in diverse uitleenbeurten niet uit de verf en speelt al het hele seizoen in het tweede elftal. Hij zou interesse genieten van vele clubs in Europa.
Zes jaar geleden lag de wereld nog aan zijn voeten. Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool waren allemaal geïnteresseerd en hadden al contact opgenomen met de destijds bijna zestienjarige jeugdspeler die bij Feyenoord als megatalent te boek stond. Uiteindelijk vertrok Bogarde echter niet naar Engeland, maar naar Hoffenheim.
In Duitsland leek het in eerste instantie voorspoedig te gaan met zijn carrière. Alfred Schreuder liet de neef van Winston Bogarde op zijn achttiende debuteren aan het eind van het seizoen 2019/2020. Het seizoen erna zat hij voortdurend op de bank en kreeg spaarzame invalbeurten, waarna hij in 2021/2022 zelfs de eerste seizoenshelft bij het tweede moest voetballen. Ondanks dat speelde hij toen wel zijn enige drie interlands tot nu toe voor Jong Oranje. Een uitleenbeurt aan FC Groningen resulteerde in zeven optredens, waarvan slechts in de basis begonnen werden.

De bank warmhouden

Twee jaar geleden liet Bogarde zich daarom uitlenen aan PEC Zwolle, dat toen in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Daar begon hij met enkele basisplaatsen, daarna liet de latere kampioen hem vrijwel voortdurend negentig minuten op de bank zitten. Dit seizoen speelde hij met het tweede elftal van Hoffenheim op het vierde niveau van Duitsland, maar ook daar is hij vaker op de bank te bewonderen dan op het veld.
Dus kan de conclusie langzamerhand getrokken worden dat het voormalig supertalent overal geflopt is. Zijn contract bij Hoffenheim loopt af en volgens Romano gaat hij vertrekken. 'De Nederlandse onder 21-speler blijft volledig betrokken bij de club tot juni, waarna hij zal vertrekken. Veel clubs in Europa zien Bogarde deze zomer als een goede optie om transfervrij in te lijven.' Welke clubs dat zijn laat Romano in het ongewisse, wel was er in december nog nieuws dat Leicester City en Bologna achter hem aan zaten. Wat zulke clubs moeten met een bijna 22-jarige speler die op het vierde niveau van Duitsland amper aan de bak komt blijft voor de buitenwereld vooralsnog een vraag.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties