Waar kun je de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en NEC zondag live kijken?

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 17:46
copyright proshots 25020553
Op zondag 21 april nemen Feyenoord en NEC het tegen elkaar op in de finale van de TOTO KNVB Beker. Voor de Rotterdammers is het duel een veredelde thuiswedstrijd: ook dit jaar is De Kuip het decor van de jaarlijkse titanenstrijd. Als NEC zich zondag als underdog tot bekerwinnaar kroont, heeft dat niet alleen sportieve en financiële gevolgen: het beïnvloedt ook de verdeling van de tickets om Europees voetbal. ESPN is de TOTO KNVB Beker-zender en heeft dan ook het exclusieve recht om de wedstrijd uit te zenden.
'Je kan slechter of beter zijn, maar je moet niet zomaar denken dat je van NEC gewonnen hebt', zei Feyenoord-trainer Arne Slot vrijdag op de voorbereidende persconferentie. NEC-oefenmeester Rogier Meijer stelde op zijn beurt dat zijn ploeg 'de wedstrijd van zijn leven' zal moeten spelen om kans te maken.

De Europees voetbal-roulette

Mocht NEC winnen, dan kan dat de verdeling van de tickets om Europees voetbal aardig op zijn kop zetten. De bekerwinnaar plaatst zich namelijk voor de groepsfase van de Europa League, en daarmee zouden de Nijmegenaren aardig wat clubs voorbij steken. Op dit moment staat de ploeg namelijk 6e, waarmee het over enkele weken de play-offs om een Conference League-(play-off-)ticket in zou gaan. Wint NEC de beker, dan neemt de nummer negen van de Eredivisie de open plek in die play-offcyclus in. Slaagt NEC er niet in, dan kan dat wel gevolgen hebben voor de nummer vier, want die verliest dan zijn Europa League-ticket aan de bekerwinnaar.

Live te volgen

De bekerfinale is zondag vanaf 16.00u te volgen op ESPN 1 (voorbeschouwing). De wedstrijd begint om 18.00h.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties