Ajax casht enkele miljoenen met verkoop van geflopte verdediger

Sportnieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 20:09
copyright proshots 20575218
Jorge Sánchez verkast naar alle waarschijnlijkheid naar Cruz Azul. Volgens de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano is de deal tussen Ajax en de club uit Mexico bijna rond. De rechtsback, momenteel verhuurd aan FC Porto, zou Ajax een bedrag rond de drie miljoen euro opleveren.
Sánchez transfereerde in de zomer van 2022 van Club America in zijn thuisland Mexico naar Ajax, waar hij herenigd werd met zijn goede vriend Edson Álvarez. In Amsterdam wist Sánchez nooit een vaste basisplaats te veroveren onder Alfred Schreuder en later John Heitinga. Aan het einde van de zomerse transferperiode van 2023 werd besloten om de verdediger te verhuren aan FC Porto.

FC Porto lichtte al koopoptie Conceição

In Portugal speelde Sánchez onder meer samen met de eveneens door Ajax verhuurde Francisco Conceição. Van laatstgenoemde besloot FC Porto recentelijk de koopoptie van tien miljoen euro te lichten. Sanchez werd na 23 officiële duels voor de Portugezen uit de selectie gezet. Door dit besluit hoeft de Portugese club niet de vier miljoen euro aan Ajax over te maken, die was afgesproken bij de verplichte koopoptie bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden.
In januari leek Sánchez ook al voor een bedrag van drie miljoen euro naar Cruz Azul te verkassen, maar toen wilde FC Porto hier niet aan meewerken. Ajax probeerde met de verkoop van Mexicaan het verlies ten aanzien van het aankoopbedrag (vijf mijloen euro, red.) te beperken. Ook een eerdere definitieve overname van Conceição bleek in de winterstop niet mogelijk voor FC Porto vanwege beperkte financiële middelen.

Sánchez in Amsterdamse dienst

Sánchez debuteerde voor de Amsterdamse club op 28 augustus 2022 op bezoek bij FC Utrecht (0-2 winst, red.). Twee maanden later scoorde hij thuis tegen Excelsior zijn eerste doelpunt in het wit-rood-wit. Persoonlijke hoogtepunten in Amsterdam waren onder meer zijn goal en assist thuis tegen FC Emmen en een rake volley in de kwartfinale van de KNVB Beker op bezoek bij De Graafschap. Namens Ajax speelde de 26-jarige back in totaal 26 duels. Hierin was hij drie keer trefzeker en ook driemaal aangever.
Ajax Showtime ©
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties