'Ontslagen Nagelsmann prima kandidaat voor trainerschap Ajax'

'Ontslagen Nagelsmann prima kandidaat voor trainerschap Ajax'

Bayern München gaat afscheid nemen van coach Julian Nagelsmann. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano heeft de clubleiding geen vertrouwen meer in de trainer en zal hij spoedig ontslagen worden. Thomas Tuchel, eerder dit seizoen weggestuurd bij Chelsea, staat al klaar om de vervanger van Nagelsmann te worden.

Nagelsmann is bezig aan zijn tweede seizoen in München. De 35-jarige trainer leidde de club vorig seizoen naar titelprolongatie, maar dit seizoen zijn de resultaten relatief matig. Zijn team begint met een achterstand van één punt aan de clash met aartsrivaal Borussia Dortmund. Echter plaatste Bayern zich wel overtuigend voor de kwartfinales van de Champions League.

Transferspecialist Romano schrijft dat de clubleiding ‘serieus overweegt’ om Nagelsmann te ontslaan. De discussie hierover is intern gaande en het lijkt reëel dat de trainer op korte termijn definitief op straat komt te staan. Het Duitse BILD weet te melden dat Nagelsmann zijn ontslag al heeft gekregen. Het Nederlands getinte Bayern heeft de opvolger al klaar staan. Thomas Tuchel moet de Rekordmeister naar de landstitel en de eindzege in de Champions League helpen.

Bij het programma Vandaag Inside werd er gereageerd op het aanstaande ontslag van Nagelsmann. Zowel René van der Gijp als Johan Derksen vinden Nagelsmann een prima kandidaat om volgend jaar de functie van hoofdtrainer bij Ajax te bekleeden. 'Hij zou de geschikte man voor Ajax zijn', aldus de analisten.

Poll

Zou jij Nagelsmann als trainer bij Ajax willen zien?

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Bayern Munchen