Olympische atlete vrijgepleit: positieve dopingtest kwam door seks met haar vriend

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 12:03
thibus
Ysaora Thibus zal opgelucht ademhalen. De Franse topschermster werd in februari geschorst wegens een bizarre positieve dopingtest. Thibus beweerde echter onschuldig te zijn en krijgt na een maandenlange strijd nu gelijk, zo meldt De Telegraaf. De positieve staal blijkt afkomstig van het sperma van haar vriend. Zo mag zij toch uitkomen op de Olympische Spelen in Parijs, die op 26 juli beginnen.
In de vorige Olympische Spelen in Tokio won de 32-jarige Francaise nog Olympisch zilver, tevens is ze de huidige wereldkampioene, waardoor zij met veel vertrouwen af kon reizen naar de Spelen in eigen land. In februari belandde Thibus echter in een nachtmerrie, toen zij positief testte op het middel ostarine, een product dat de spiergroei kan stimuleren.
Thibus beweerde op social media echter onschuldig te zijn. 'Ik ontken ten stelligste dat ik doping heb gebruikt', zei ze toen in een statement. 'Mijn vele negatieve dopingtesten zijn daar het bewijs van. De Olympische Spelen in Parijs zijn voor mij een kinderdroom en ik heb met verbijstering kennisgenomen van dit nieuws. Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld te bewijzen zodat ik kan meestrijden in het toernooi dat het hoogtepunt van mijn carrière moet worden.'
De advocaat van Thibus zei direct dat de positieve staal afkomstig was door seksueel contact met haar verloofde Race Imboden, een voormalig topschermer. Imboden gaf in februari ook toe dat hij voedingssupplementen consumeerde, die hij online bestelde. Een onafhankelijke commissie van de Internationale Schermfederatie heeft Thibus nu in het gelijk gesteld en denkt ook dat de vrijpartij de oorzaak is van de positieve test. Daardoor mag ze nu eindelijk haar leven als atlete en haar Olympische doel najagen.
De atlete reageert opgelucht via social media: 'Dit is het hoogtepunt van een meedogenloze, maandenlange strijd om mijn onschuld te bewijzen. Ik kan niet wachten om weer op een schermring te staan, te schreeuwen om de overwinning en opnieuw te vechten met mijn teamgenoten.' Toch kan de WADA (de wereldwijde anti-doping authoriteit) en de Internationale Schermfederatie nog roet in het eten gooien, als zij besluiten om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Daarvoor hebben zij 21 dagen de tijd.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties