Bondscoach Kameroen weg na 'illegale aanstelling', maar hij weet zelf van niets: 'Ben ik ontslagen?'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 10:47
buys
Marc Brys werd op 8 april aangesteld als bondscoach van Kameroen. Zijn aanstelling werd echter niet gesteund door vele mensen binnen de bond, dat nu een officieel bericht naar buiten brengt dat Brys en zijn volledige technische staf met onmiddellijke ingang worden geschorst. Brys zelf weet echter van niets en noemt het bericht, dat op de officiële kanalen van de bond te lezen is, fake news.
Begin april ondertekende Brys zijn contract als nieuwe bondscoach van Kameroen. De 61-jarige oefenmeester, die in Nederland FC Eindhoven en FC Den Bosch leidde, had een akkoord bereikt met de Minister van Sport, Narcisse Mouelle Kombi. De bondsvoorzitter Samuel Eto'o steunde de keuze voor Brys echter totaal niet.
Eto'o voelde zich gepasseerd en hij noemde de aanstelling van Brys zelf 'illegaal'. Een machtsstrijd laaide op, maar de storm is al enkele weken gaan liggen. Brys maakte dan ook laatst zijn voorselectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kaapverdië en Angola. Dinsdag kwam er echter een bericht naar buiten dat de aanstelling van Brys nog voordat deze een wedstrijd aan de leiding stond in gevaar brengt.
Fécafoot, de Kameroense voetbalbond, maakte in een officieel statement bekend dat de volledige technische staf van de Ontembare Leeuwen, met aan het hoofd Brys, met onmiddellijke ingang werd geschorst. Volgens Eto’o was er nooit een wettelijk en reglementair kader om Brys en zijn technische staf aan te stellen en mag hij al blij zijn niet ontslagen te zijn.

Reactie Brys

Brys zelf heeft nu tegenover Het Nieuwsblad laten weten dat hij niets vernomen heeft van een schorsing, laat staan een ontslag. 'Ben ik ontslagen? Dat lijkt me fake news', zo reageerde de bondscoach. Hij denkt dus nog steeds dat hij in juni zijn debuut kan maken in de WK-kwalificatiewedstrijden. In vrijwel alle voorgaande WK's kwalificeerde Kameroen zich voor de eindronde, maar strandde het in de groepsfase.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties