Transfer Arne Slot afgekraakt: 'Roept bij mij geen positieve associaties op'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 10:12
arne slot
Dat Arne Slot geen vrienden heeft gemaakt met de AZ-leiding wordt nogmaals bevestigd door vertrekkend algemeen directeur Robert Eenhoorn. Tijdens een interview met Voetbal International vertelt hij dat er bij de AZ-leiding nog steeds een nare smaak in de mond is over het vertrek van Slot bij de Alkmaarders, Eenhoorn had het zelf anders aangepakt.
Slot sprak drie jaar geleden in het geheim met Feyenoord en werd daardoor ontslagen door AZ. 'Het was en is heel duidelijk wat we binnen de muren van AZ belangrijk vinden in de omgang met elkaar. Niemand heeft het eeuwige leven bij een voetbalclub, er komt een moment dat de wegen gaan scheiden. Maar meldt het gewoon als er interesse is en dan kom je er wel of niet uit.' Slot won uiteindelijk de beker en de Eredivisie in zijn periode bij Feyenoord. 

Vreemde wereld

De vertrekkende algemeen directeur Eenhoorn denkt dat het incident van destijds niet op zichzelf staat. 'Gebrek aan integriteit van de competities is één van de grootste bedreigingen van het profvoetbal. En dan bedoel ik ook de financiële integriteit. De belangen zijn financieel en sportief inmiddels zo groot geworden dat je dat goed met elkaar moet organiseren.' Inmiddels is Slot naar Liverpool vertrokken en volgt daar Jürgen Klopp op.

Nog steeds niet blij

Eenhoorn is nog steeds niet blij met de situatie. 'Ik las laatst een interview met Frank Arnesen, die zei dat hij destijds stiekem met Arne had gesproken. En hij wilde nog steeds niet zeggen waar dat was geweest. Tsja. Het woord stiekem roept bij mij geen positieve associaties op. Maar in de voetballerij is het gemeengoed. De regels zijn niet strak genoeg en de handhaving al helemáál niet. Dan kan het dus gebeuren dat iemand de keuze maakt om een jaar later naar een andere club in dezelfde competitie te gaan, terwijl het lopende seizoen nog niet eens halverwege is.'
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties