Israëlische clubs vestigen nieuw wereldrecord: wedstrijd na 56 strafschoppen pas beslist

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 11:17
664db757a67db
In de strijd om promotie naar het tweede niveau van Israël is maandagavond een wereldrecord gevestigd. SC Dimona en Shimshon Tel Aviv streden in de halve finale van de play-offs om een plek in de finale, maar speelden met 2-2 gelijk, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In totaal namen de teams liefst 56 strafschoppen, een nieuw wereldrecord.
En dat terwijl de reeks zo snel voorbij had kunnen zijn. Dimona miste de vierde strafschop, waarbij Shimshon, mits ze de vijfde strafschop binnen zouden schieten, de wedstrijd zouden winnen. Er werd echter gemist, en ook bij strafschop 12, 23, 24, en 26 werd door beide ploegen gemist.
Uiteindelijk kwam er bij een stand van 23-22 toch de beslissing, toen de keeper van Shimshon de bal gekeerd zag worden door zijn collega, waardoor Dimona naar de finale van de play-offs ging, waarin het het opneemt tegen MS Tira. Uiteindelijk waren er 45 benutte- en 11 gemiste strafschoppen in de wedstrijd Dimona-Shimshon, samen goed voor een nieuw wereldrecord van 56 genomen penalty's.
Het vorige record werd gevestigd op het tiende niveau van Engeland, toen Washington en Bedlington in maart 2022 in een wedstrijd om de Armstrong Memorial Cup 54 keer een penalty moesten nemen.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties