Nog steeds geen sprake van Oranjegekte: 'We geloven er niet in, het wordt toch niks'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 14:50
nederlands elftal
Waar de straten normaliter helemaal Oranje kleuren als het Nederlands elftal een eindtoernooi nadert, blijft die Oranjekoorts momenteel nog uit. Ook columnist Hugo Borst merkt dat er nog geen Oranjegekte is in Nederland. In zijn column voor het AD vraagt hij zich hardop af of die gekte überhaupt nog los gaat barsten in het land.
'Heeft u al koorts? Er is iets raars aan de hand met het Nederlands elftal. Over elf dagen begint het EK voetbal in Duitsland, maar de temperatuur loopt niet op', vangt Borst aan. 'Komt ook omdat we thuis aan de buis gekluisterd zitten. Er is veel sprankelend of gek ander voetbal. Gisteravond was het in de kelder krankzinnig bij Excelsior - NAC.' Excelsior won zondagavond met 4-1 van NAC Breda, maar de bezoekers promoveerden tóch omdat ze de heenwedstrijd met 6-2 hadden gewonnen.

Geloof zit er niet in

Borst heeft net als de rest van Nederland het zeer ingetogen en voorzichtige interview van aanvoerder Virgil van Dijk gezien. 'Het warmdraaien voor onze jongens wil niet echt lukken. Luister naar aanvoerder Virgil van Dijk. Hij is ijzig realistisch als hem naar de kansen op een Europese titel wordt gevraagd. Het is geen downplayen, hij heeft gewoon gelijk. Er zijn vijf, zes betere teams.' Hiermee lijkt Borst te doelen op landen als Frankrijk, Portugal, Duitsland, Engeland en Spanje. 

Sfeer moet veranderen 

Borst weet dat de sfeer voorafgaand aan het EK van 1988 heel anders was. 'Na een afwezigheid van acht jaar deden we weer op het hoogste niveau mee. En we wisten dat we geweldige spelers hadden: Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten en Ronald Koeman. Het móest er een keertje uitkomen.' Ondanks al het pessimisme hoopt Borst deze zomer op een wonder. 

We hebben het nodig 

'Je zou zeggen: we zijn toe aan iets leuks, iets onschuldigs, een beetje afleiding. Maar we geloven er niet in. Oranje wordt toch niks. Maar wat zou het een zegen zijn voor Nederland als Ronald Koeman Rinus Michels evenaart. Dit land snakt naar kneuterige gemeenschappelijkheid, naar positiviteit en een aangenaam warme voetbalzomer die uitmondt in een Europese titel.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties