Oostenrijk heeft plan klaar om Xavi Simons onschadelijk te maken: 'Knock-out slaan'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 11:31
copyright proshots 23211882
Oostenrijk, de laatste tegenstander die het Nederlands elftal in de groepsfase treft, heeft enkele bekende gezichten in de voorselectie rondlopen. Justin Bijlow komt bijvoorbeeld ploeggenoot Gernot Trauner tegen, al lijkt de centrale verdediger licht geblesseerd te zijn. Ook Xavi Simons komt ploeggenoten tegen, maar één speler van RB Leipzig zal hem hardhandig aanpakken. 'Ik heb onze conditietrainer Patrick Eibenberger al gevraagd om Xavi knock-out te slaan'.
Simons kent een uitstekend seizoen bij RB Leipzig, met 10 doelpunten en 15 assists in 43 wedstrijden. Die goede vorm heeft hij nog niet kunnen vertalen in prestaties bij het Nederlands elftal, maar hij is desondanks wel in de definitieve selectie opgenomen van bondscoach Ronald Koeman. Voor Simons wordt het het tweede eindtoernooi op rij, na het WK 2022 in Qatar.
Een beladen duel voor de 21-jarige smaakmaker zal het laatste groepsduel zijn met Oostenrijk, op 25 juni. Beide ploegen moeten dan mogelijk nog vol aan de bak om de knock-outfase te halen. Voor Simons kan die naam echter een dubbele betekenis krijgen, zo onthult ploeggenoot Christoph Baumgartner. 'Ik heb onze conditietrainer Patrick Eibenberger (eveneens werkzaam bij RB Leipzig red.) al gevraagd om Xavi knock-out te slaan', zei de 24-jarige middenvelder op een persconferentie nadat hem gevraagd werd hoe hij Simons af zou gaan stoppen.
Oostenrijk denkt dat het een gerede kans maakt op de volgende ronde. 'We gaan de wedstrijden zeker niet in als de favoriet, maar we zijn ons wel bewust van onze kwaliteiten. Als we ons gaan verstoppen, verliezen we sowieso. We moeten moedig zijn. We staan er beter voor dan tijdens het EK van drie jaar geleden', zo sluit Baumgartner af. Destijds waren Nederland en Oostenrijk ook groepsgenoten, waarna Nederland won met 2-0. Oostenrijk plaatste zich voor de laatste zestien, maar daarin was de latere winnaar Italië met 2-1 te sterk.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties