Oranje-international hoopt defensief weer te kunnen schitteren: 'Schat mijn kansen aardig in'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 9:56
copyright proshots 25177551
Bondscoach Ronald Koeman heeft op het EK de beschikking over zeer veel topverdedigers, dat is ook de reden dat het nog niet zeker is wie wel en niet spelen in de naar alle waarschijnlijkheid vijfmansverdediging. Matthijs de Ligt heeft in ieder geval een goed gevoel over een mogelijke basisplaats. De verdediger beleefde een wisselvallig seizoen, maar stond de laatste maanden steevast in het hart van de defensie van Bayern München.
'Het gaat om het gevoel waarmee je op het veld staat. Ik ben fit, voel me goed. In die zin ben ik in goede vorm', begint De Ligt tegenover NU.nl. Het zal moeten blijken of de goede vorm genoeg is voor een basisplaats, want De Ligt zal de strijd aan moeten gaan met Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij. 'Maar ik denk dat de kansen op een basisplek best aardig is, als je bij Bayern veel hebt gespeeld. Ik hoef me niet meer te bewijzen. Ik heb zeker in de Champions League dit seizoen laten zien wat ik kan en wat ik een team kan brengen', zo is de 24-jarige optimistisch over zijn kansen.

Ervaring opgedaan 

De Ligt staat aan de vooravond van alweer zijn derde eindtoernooi. Hij merkt dat hij veranderd is ten opzichte van eerdere situaties. 'Ik neem de ervaring van die toernooien mee', vertelt de oud-Ajacied. 'Ik sta anders in het leven en het voetbal, ben relaxter dan vroeger. Spelen op een eindtoernooi is totaal anders dan een normale interland. Die ervaring wil ik op anderen overbrengen.' Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft De Ligt al genoeg meegemaakt, naast de twee eindtoernooien stond hij ook al twee keer in de halve finale van de Champions League.

De kansen van Oranje

De Ligt denkt dat Oranje kans maakt als er als team wordt gespeeld. 'Ik geloof dat we tegen niemand kansloos zijn, maar we ook van iedereen kunnen verliezen. Op papier zijn we niet de beste ploeg. Wij moeten zorgen dat andere teams denken: pfoe, tegen dit Nederland speel ik liever niet. Zo'n team kunnen we worden, hoor. We hebben veel spelers die in topcompetities uitkomen.' 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties