Nijhuis vertelt over bijzonder gesprek met oud-Feyenoorder Kökcu: 'Kijk jij echt Chateau Meiland?'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 17:19
copyright proshots 24620053
De altijd spraakzame Bas Nijhuis laat zich graag verleiden om in talkshows en podcasts meer te vertellen over zijn ervaringen als voetbalscheidsrechter. Zo ook in de ESPN-podcast Fresia en Milan parkeren de bus, waarin hij dinsdag een bijzondere anekdote aanhaalde over oud-Feyenoorder Orkun Kökcu. De Benfica-middenvelder bleek op zijn zachts gezegd geen fan te zijn van het SBS-programma Chateau Meiland...
Nijhuis vertelt in de podcastbus dat hij ervan geniet om spelers bewust uit hun wedstrijdemoties te halen. Door een opmerking te maken die niets met het voetbal te maken heeft, kan hij hun boosheid over een spelsituatie of beslissing even ontregelen, en er (hopelijk) voor zorgen dat de speler een klein beetje ontdooit.

De aanhouder wint

'Het was bij Cambuur-Feyenoord een keer. Kökcu was geïrriteerd, het stond nog lang 0-0, en ik zeg: Kökcu, rustig maar. Hey, heb jij van de week Chateau Meiland nog gezien? Mooie aflevering, met die Martien en Erica, ik heb zo gelachen.' De reactie van de middenvelder loog er niet om: 'Chateau Meiland, rot op man'. Toch bleek ook in deze situatie dat de aanhouder wint, legt de markante scheidsrechter uit.

Fan van het eerste uur

'In de tweede helft staan ze met 0-2 voor en staat hij naast je bij een corner, en zegt 'ie: Kijk je écht Chateau Meiland?' Dat is dan het moment waarop ze uit die negatieve emotie zijn en weer normaal met je praten, stelt Nijhuis. 'Daar gaat het eigenlijk om.' Maargoed, als Kökcu dus géén fan van Chateau Meiland is, is Nijhuis het dus wel? 'Ik durf het hier wel op camera te zeggen: als ik het niet kan kijken, kijk ik het altijd terug'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties