Nijhuis irriteerde zich aan gedrag Ajacied: 'Hij wilde zich bewijzen en was erg fel'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 9:47
henderson
Jordan Henderson maakte tijdens zijn eerste ontmoeting op het veld geen al te beste indruk op Bas Nijhuis. De scheidsrechter deelde in het programma Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN een anekdote over een gesprek met de ervaren middenvelder van Ajax.
Op 18 februari leidde Nijhuis het duel tussen Ajax en NEC, dat in een gelijkspel eindigde. Het was voor het eerst dat Henderson als aanvoerder optrad voor de Amsterdammers, aangezien zowel Steven Bergwijn als Steven Berghuis geblesseerd waren.
In die wedstrijd kwamen Nijhuis en Henderson elkaar ook voor het eerst tegen. De laatste keer dat de scheidsrechter een wedstrijd van Ajax onder zijn leiding had was al even geleden, op 21 januari gebeurde dit voor het laatst. De Amsterdammers speelden toen tegen RKC Waalwijk, de Engelsman maakte toen nog geen deel uit van de selectie.

Henderson als aanvoerder

'Voor Henderson was het zijn debuut als aanvoerder,' blikt Nijhuis terug. 'Hij wilde zich natuurlijk bewijzen en was erg fel in zijn opmerkingen, waarin hij wilde dat ik voor alles floot.' Na een tijdje was de arbiter het gezeur zat. 'Op een gegeven moment zei ik: 'Hallo, heb je in Engeland gespeeld of niet? Of zat je daar alleen maar op de bank?' In Engeland fluiten ze nog minder. Kom op, laten we gewoon voetballen!'
Uiteindelijk kalmeerde Henderson en toonde hij begrip voor de woorden van Nijhuis. 'En later kwam hij naar me toe en gaf hij aan dat ik gelijk had. Soms zeg je dingen waarvan je achteraf denkt: dat had misschien anders gekund. Maar achteraf kwam die speler wel naar me toe om het te erkennen, haha,' besluit Nijhuis.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties