Update uit Amsterdam: 'Farioli is geland in Amsterdam en gearriveerd bij de ArenA'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 13:37
farioli
Francesco Farioli is hard op weg om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Hij is donderdagochtend namelijk geland in Amsterdam, meldt Voetbal International, en is inmiddels ook gespot bij de ArenA. De overstap van OGC Nice naar Ajax lijkt dan ook een kwestie van tijd te zijn. De Italiaan tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract van drie jaar bij de Amsterdamse club. 
Niet lang geleden bereikten de twee partijen een mondeling akkoord en niet veel later lijken de twee clubs er ook uit te zijn. De trainer is nu in het land en lijkt daarom ook stel de laatste puntjes op de i te gaan zetten. Het zal hoogstwaarschijnlijk ook niet lang meer duren voordat Ajax er een officiële aankondiging uitgooit. De Italiaan mag twee assistenten meenemen en moet ook Dave Vos aan zijn staf toevoegen. Het zal een verlossend moment zijn voor de Ajax-leiding.

Nieuwe man is gevonden

De club wilde namelijk zo snel mogelijk na het seizoen een trainer aanstellen, zodat er snel kon worden begonnen met de wederopbouw van Ajax. Eerder kwamen namen als Graham Potter en Erik ten Hag voorbij. Met de Engelsman kwam Ajax niet tot een akkoord en Ten Hag zit nog steeds aan de knoppen bij Manchester United, er was nog even sprake dat de club zou wachten op de man uit Haaksbergen, maar dat bleek flauwekul. De Italiaan zit voorlopig dus aan de knoppen bij de Amsterdammers.

Weinig ervaring 

Farioli zijn ervaring in de voetbalwereld is gering, dat is ook logisch als je weet dat de trainer pas 35 jaar oud is. De Italiaan begon als keeperstrainer bij Margin Coperta, ging daarna diverse clubs af als keeperstrainer en assistent trainer. In 2021 kreeg hij zijn eerste klus als hoofdtrainer bij het Turkse Karagümrük, na een periode van 9 maanden stapte hij over naar Alanyaspor. In de zomer van 2023 kreeg hij de sleutels van OGC Nice in handen. Hij wilde verder bouwen met de club, maar eigenaar Sir Jim Ratcliffe kocht ook een deel van Manchester United. Daardoor verwacht de Italiaan dat de focus voornamelijk daarop ligt. 

Analyse Farioli 

Ajax biedt de trainer de kans om zijn speelstijl te gaan implementeren. Qua formatie past de trainer in het Ajax-bolwerk, hij speelt namelijk het liefst in een 4-3-3 formatie met de punt naar achteren. De trainer wilt graag opbouwen en stampt dat er dan ook goed in bij de ploeg. De trainer veroverd de bal graag op de helft van de tegenstander door hoog druk te zetten en de tegenstander soms tot een lange bal te dwingen. Waarna zijn ploeg scherp en alert moet zijn op de tweede bal. Ajax zal een nieuwe fase ingaan en moet de nieuwe trainer tijd geven om zijn speelstijl te implementeren.

Update | gearriveerd

Update | di 23 mei, 13:37u: Francesco Farioli is gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA, zo meldt De Telegraaf. De nieuwe trainer zal spoedig zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis met Ajax. Daarna zal Ajax snel zijn komst bevestigen en de Italiaan presenteren. Even na 12.00 uur arriveerde Farioli bij de Johan Cruijff ArenA. Zo is op een foto te zien die De Telegraaf deelt. De Italiaan gaat John van 't Schip opvolgen in Amsterdam en moet gaan gaan meewerken aan de wederopbouw van de Amsterdamse club.  
Update via ©AjaxShowtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties