Ajax raakt speler naar alle waarschijnlijkheid kwijt: 'Interesse clubs uit Duitsland, Frankrijk en Engeland'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 11:05
copyright proshots 22442160
Brian Brobbey wordt beschouwd als een gedeelte van 'het geraamte' bij Ajax en de kans op een vertrek lijkt dan ook niet groot. Achter Brobbey staat Chuba Akpom die het afgelopen jaar de rol als tweede spits heeft geaccepteerd. Als invaller en af en toe als basisspeler maakte Akpom met geringe speeltijd toch zijn doelpunten en dat wekt interesse op.
De Engelsman werd tijdens het seizoen van 2022/2023 nog topscorer van de Championship met 28 doelpunten. Ajax besloot hem voor 12,5 miljoen euro naar Amsterdam te halen. De spits had hoogstwaarschijnlijk gerekend op een basisplaats, maar dat werd hem niet. Ondanks vele invalbeurten scoorde Akpom in alle competities 15 doelpunten het afgelopen seizoen. 'Er is veel interesse', vertelt de spits aan De Telegraaf. 'Maar dat is gezien de geringe speeltijd die ik kreeg en het aantal doelpunten dat ik maakte logisch.'

Op weg naar de uitgang 

De spits spreekt zijn ambities uit en de vraag is of dat uit kan komen als hij in Amsterdam blijft. 'Ik ben nu 28 en voel dat ik fysiek en mentaal op mijn best ben. Mijn doel is altijd zo hoog mogelijk en voor het best denkbare team te spelen. Ik sta er niet alleen goed op in de Premier League, maar er is ook contact met clubs uit Duitsland en Frankrijk.' Een vertrek lijkt dus wel in de lijn der verwachting te liggen. 

Kan Italiaan het tij keren?

Toch is het niet uitgesloten dat de spits zijn speelminuten in Amsterdam blijft maken, hij heeft immers een contract tot medio 2028 getekend. 'Misschien komt er wel een manager die het heel erg in me ziet zitten. Wat er gebeurt, zien we in de zomer.' De manager wordt Francesco Farioli, alleen is de vraag of hij het ziet zitten in de Engelse spits. De kans dat Brobbey eerste spits blijft is namelijk levensgroot. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties