Öztürk ziet waanzinnige voetballer voor Nederlandse topclubs: 'Die moeten wel even informeren'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 22:12
guler
Süleyman Öztürk is onder de indruk geraakt van Arda Güler van Real Madrid. De jonge vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder maakte afgelopen weekend twee doelpunten tegen Villarreal (4-4) en Süley zet hem dan ook in zijn Team van de Week, met een 10 als cijfer. In een video-item van Voetbal International geeft de journalist aan dat de Nederlandse top er verstandig aan zouden doen om bij Real Madrid te informeren naar een mogelijke huurdeal.
Süley geeft aan dat het niet makkelijk is om als jonge jongen in een kleedkamer vol sterren binnen te komen en dan gelijk indruk te maken. 'Güler heeft zoveel verfijning, zoveel gevoel, een waanzinnige voetballer. Die komt als achttienjarige jongen binnen uit Turkije, met niemand die je kent. Iedereen ziet echter direct dat hij kan voetballen. Ik vind het mooi hoe alle jongens, zoals Rüdiger en Kroos, hem bij de hand hebben genomen. Ik vind het mooi om te zien dat er zelfs bij zo'n grote club als Real nog ruimte is om zo'n jonge Turkse jongen te ontwikkelen, dat geldt ook voor Brahim Diaz trouwens.'
De lofzang van Özturk duurt voort. 'Hij ziet voetbal, hij voelt voetbal en hij heeft een geweldig gevoel in zijn linkerbeen. Hij heeft heel veel controle en zelfvertrouwen heeft hij ook. Dat is gewoon iets dat je wel of niet hebt. Toen ik hem voor het eerst zag, toen was hij zestien denk ik, wist ik echt niet wat ik zag.' Güler speelde tot nu toe tien wedstrijden in LaLiga voor Real Madrid, waarin hij zes keer scoorde.
Toch ziet Özturk een groot probleem voor Güler aankomend seizoen. 'Volgend jaar komen ene Mbappé en ene Endrick binnen. Dan gaat Bellingham wat naar achter, dus waar ga je Güler neerzetten? Hij moet verhuurd worden, net als Federico Valverde dat ooit had.' De journalist weet wel waar hij de nu 19-jarige Turk zou stallen. 'Het is een interessante speler voor subtopclubs in Spanje en ook de Nederlandse topclubs. Die moeten wel even informeren.'
Wint Atalanta of Bayer Leverkusen vanavond de finale van de Europa League? Wed 10 euro en krijg 50 euro aan bonusgeld! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties