Nadal heeft hulp nodig van Griekspoor in aanloop naar laatste Roland Garros: 'Dit is bijzonder'

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 12:15
copyright proshots 25112626
Op zondag 26 mei begint het tweede grandslamtoernooi van dit tennisseizoen, Roland Garros. Het zal de laatste editie gaan worden van de onbetwiste gravelkoning Rafael Nadal. De Spanjaard bereidt zich op Mallorca voor op zijn laatste kunststukje en heeft daarvoor een weel hele speciale trainingspartner laten overkomen.
Niemand minder dan Tallon Griekspoor moet Nadal zo goed mogelijk klaarstomen voor het toernooi in Parijs. De Nederlander was zeer verrast dat hij werd gevraagd om voor een aantal dagen de trainingspartner van Nadal te zijn. 'Ik kreeg een bericht van Carlos Moyá (de coach van Nadal, red.) of ik wilde komen trainen. Dit is bijzonder, helemaal gezien de fase waarin Nadal zich momenteel bevindt. Ik heb ook nooit tegen hem gespeeld of met hem getraind', laat Griekspoor weten tegenover de NOS.
Griekspoor is enorm verheugd dat hij eindelijk op de baan mag staan met zijn idool Nadal. 'Nadal vroeg al vaker of ik met hem wilde komen trainen, maar dat ging om diverse redenen telkens niet door. Hij was altijd mijn favoriet. Ik speelde vroeger altijd in dezelfde kleding als hij.' Nadal mag met zijn 37 jaar bijna klaar zijn met professioneel tennis, de Spanjaard tikt nog altijd een hoog niveau aan.
Dat zag Griekspoor onlangs toen hij mee deed aan het masterstoernooi van Rome. De Noord-Hollander stond te trainen met Alexander Zverev en op de baan naast hem was Nadal bezig. Griekspoor wist niet wat hij zag. 'Op de training laat hij nog altijd een waanzinnig niveau zien. Ik trainde vorige week in Rome met Alexander Zverev op de baan naast Nadal en we keken onze ogen uit hoe goed hij nog is. Een ongelooflijk niveau.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties