Statistieken: Sinner haalde na regenpauze ongekend niveau tegen Griekspoor

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 9:23
copyright proshots 24799030
Tallon Griekspoor speelde zondag misschien wel de beste wedstrijd van zijn leven in de derde ronde van het ATP Masters-toernooi in Miami. Hij hield het twee sets knap vol tegen Jannik Sinner, maar moest in de derde set toch definitief buigen voor de Italiaanse stoomwals en nummer drie van de wereld op de ATP Ranking, 7-5 5-7 1-6.
Na de regenpauze, die ergens halverwege de tweede set (7-5 3-3) ingezet werd, was er geen houden meer aan en won hij volgens ATPTour.com 10 van de 13 resterende games. 'Ik denk dat ik mentaal sterk ben gebleven, ook al had ik het vandaag lastig', vertelde Sinner na afloop. 'Dit was een heel lastige dag voor mij, maar ik ben blij dat 'm goed ben doorgekomen.'
Voor Griekspoor was het bemoedigend dat hij het tempo kon volgen van Sinner tot hij met 5-7 werd gebroken in de tweede set. Daarna ging het bergafwaarts en leek de vermoeidheid toe te slaan bij de Nederlander, die ook nog niet gewend is om op dit tempo te spelen. Het aantal unforced errors nam sterk toe, het voetenwerk werd minder en zijn 'koppie ging ook meer hangen'.

Tip van coach Griekspoor

Bij een stand van 0-3 achter in de derde set had Griekspoor een kort onderonsje met zijn coach terwijl hij het zweet van zijn handen afhaalde met een handdoek. 'Geef hem geen hoeken op zijn backhand, meer in het midden spelen', gaf coach Kristof Vliegen van de tribune aan. 'Kom op jongen, het is heel goed wat je doet. We gaan het samen halen!', moedigde hij hem nog aan. 
De tip van Vliegen kwam nadat Sinner net een snoeiharde backhand langs de lijn had geslagen vanuit, inderdaad, de linker ad-side. Op dat moment stond het aantal backhand-winners ook 10 tegen 1 in het voordeel van Sinner, wat duidde op het gelijk van trainer Vliegen.
Jannik Sinner balt zijn vuist tijdens de wedstrijd tegen Tallon Griekspoor
Jannik Sinner balt zijn vuist tijdens de wedstrijd tegen Tallon Griekspoor

Sinner haalde ongelooflijk niveau

Later in de wedstrijd kwam de situatie overigens minder vaak voor. Het was daarom niet duidelijk of Griekspoor zijn strategie kon aanpassen. Wel dat zijn unforced errors nog meer toe namen. Op 5-1 in derde set en de service van Sinner sloeg Griekspoor drie keer in het net. Sinner trok de wedstrijd dan ook met een love-game over de streep.
Dat Sinner na de regenpauze van 3-3 een hoger niveau haalde bleek overigens ook uit de statistieken van de Italiaan. Zijn Performance Rating, gebaseerd op het aantal goede slagen, was voor de regenpauze gemiddeld 8,69 en na de regenpauze maar liefst 9,72. Oftewel, het is geen schande dat Griekspoor uiteindelijk van de baan werd geveegd. De nummer 25 van de wereld kan trots zijn op deze wedstrijd tegen de nummer twee van de plaatsingslijst in Miami.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties