Ajax kan ontevreden Mislintat-aankoop van de zomer lozen: 'Aanvaller wil niet meer terugkeren'

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 15:07
copyright proshots 22195065
Ajax volgt de verrichtingen van Georges Mikautadze bij FC Metz met veel belangstelling. Dat schrijft Voetbal International woensdagmiddag. De aanvaller, officieel nog eigendom van Ajax, scoorde al elf doelpunten sinds zijn terugkeer in Frankrijk, al is het de vraag of men hem in Amsterdam nog terug gaat zien. FC Metz heeft een optie tot koop op Mikautadze en hoopt die te lichten, ook als het degradeert uit de Ligue 1.
Zodoende dreigt Ajax verlies te maken op Mikautadze, terwijl zijn marktwaarde juist alleen maar aan het stijgen is. Ajax kocht Mikautadze in de afgelopen zomer voor zestien miljoen euro, terwijl FC Metz nu een optie tot koop heeft van naar verluidt zo'n dertien miljoen euro. Dat grotere clubs Mikautadze in de gaten houden, zorgt ervoor dat FC Metz hoe dan ook zaken wil doen met Ajax.
Het goede nieuws voor Ajax is wel dat de club met een doorverkooppercentage extra zou kunnen verdienen als FC Metz Mikautadze voor een fors bedrag weet te verkopen. Bij Ajax vindt men - zo schrijft Voetbal International - niet dat er een slechte deal is gesloten. De club wilde per se Mikautadze van de loonlijst schrappen en door regelgeving kon hij alleen maar terug naar FC Metz. Nog een halfjaar op de bank bij Ajax zou ervoor zorgen dat hij nog verder zou dalen in marktwaarde. Inmiddels stijgt zijn marktwaarde juist met de week. 

Mikautadze sprak laatst negatief over Ajax

Gezien de goede vorm van Mikautadze zal menigeen hopen op een nieuwe kans voor de Georgiër in Amsterdam, maar zelf ziet de aanvaller dat niet zitten. Laatst liet hij zich nog erg negatief uit over Ajax in een interview met L'Équipe. 'Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek', zei Mikautadze. 
'De club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond', zei de Georgiër onlangs. 'Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik was teleurgesteld. Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax.'

Ajax zal hopen op terugkeer Mikautadze, zodat het regie zelf in handen heeft

De teksten van Mikautadze worden door Voetbal International nu 'ongenuanceerd' genoemd. Bij Ajax kreeg hij hulp aangeboden van Eurotalents Sportsmanagement (ESM), waar men Georgische voetballers begeleidt. Mikautadze deed niets met het aanbod. Dat hij in de Franse pers zo negatief over Ajax was, wordt gezien als tactiek om in de zomer niet te hoeven terugkeren. In Amsterdam heeft Mikautadze nog een contract tot medio 2028. 
Bij degradatie van FC Metz is het nog maar de vraag of de club de optie tot koop kan lichten. Daarnaast verwacht de Franse club nog een of meerdere betalingen van Ajax, omdat de volledige transfersom van zestien miljoen euro nog niet is betaald. In een ideaal scenario keert Mikautadze deze zomer terug bij Ajax, zodat de club de regie zelf in handen heeft. FC Metz zal er echter alles aan doen om Mikautadze te kopen, om hem zodoende voor een veelvoud door te kunnen verkopen aan clubs als AS Monaco of Atlético Madrid.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties