Mentale problemen houden Malacia aan de kant; rampseizoen voor Nederlander bij Manchester United

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 10:34
copyright proshots 20532863
Het is al lange tijd stil rondom Manchester United-verdediger Tyrell Malacia. De oud-Feyenoorder heeft dit seizoen nog geen enkele speelminuut gemaakt door een knieblessure. Trainer Erik ten Hag had de linksback al in januari terug verwacht, maar tot op heden is Malacia nog niet op het toneel verschenen. De verhalen die nu de ronde gaan zijn dat, naast het fysieke ongemak, mentale problemen ervoor zorgen dat een rentree ver weg is.
De Duitse journalist Christopher Michel, voormalig journalist van onder meer de Duitse tak van Sport 1, schrijft op de nieuwspagina Fussball.News dat Malacia niet alleen met fysieke problemen, maar ook met mentale problemen kampt. Dat is een flinke domper voor de speler zelf, maar ook voor zijn trainer. Ten Hag gaf in januari van dit jaar aan dat hij Malacia snel terug zou verwachten. 'De medische staf verzekerde mij dat Shaw en Malacia in januari allebei fit zouden zijn', liet Ten Hag eerder deze maand blijken.
Ten Hag had aan het begin van dit seizoen de beschikking over drie linksbacks. Daarom liet hij Sergio Reguilón in de winterstop vertrekken. 'Dan hadden we drie linksbacks gehad en had ik altijd één vleugelverdediger moeten teleurstellen', was de beredenering van de Tukker halverwege het seizoen. Nu zit Ten Hag in de problemen omdat hij naast Malacia ook Luke Shaw lange tijd moet missen. 'Ik verwacht hem net als Malacia niet meer terug. Hooguit in de laatste wedstrijden van het seizoen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties