Britse media zien Southgate als opvolger Ten Hag: 'Getuigen van weinig respect'

Sportnieuws
zaterdag, 23 maart 2024 om 10:56
copyright proshots 24759918
Is Erik ten Hag ook aankomend seizoen nog de trainer van Manchester United? Die vraag houdt de Britse media de voorbije weken bezig. In Engeland wordt er volop gespeculeerd over de wankele positie van de Nederlander. Bondscoach Gareth Southgate zou zijn opvolger gaan worden, maar hij laat weten niet gecharmeerd te zijn van de geruchten.
Engeland speelt zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Op de persconferentie een dag voorafgaand aan het fraaie affiche laat Southgate weten niets te willen horen over de geruchten dat hij Ten Hag aankomende zomer gaat vervangen bij Manchester United. 'Ten eerste: ik ben bondscoach van Engeland en heb ik de taak om met Engeland Europees kampioen te worden. Ten tweede: Manchester United heeft op dit moment een coach en ik vind het getuigen van weinig respect om te speculeren over zijn positie', luidt de reactie van Southgate.
Southgate staat al acht jaar aan het roer bij Engeland en ziet zijn contract in de zomer van 2024 aflopen. De tabloids in Engeland staan de afgelopen dagen vol met het nieuws dat Ten Hag vervangen zal gaan worden door Southgate. De Engelsman wil zich in de persconferentie alleen maar richten op de nationale ploeg. 'Mijn focus ligt op het EK en ik praat voor dat toernooi met niemand anders dan met de bond. Dat heb ik nooit gedaan. Bovendien ben ik voorzitter van de trainersvakbond, dus heb helemaal geen tijd voor dit soort verhalen', ontkracht Southgate de hardnekkige geruchten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties