Medewerkers van Ajax spreken van schande: Mislintat organiseerde strandfeest na 'goede transferperiode'

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 9:27
copyright proshots 22376906
Sven Mislintat heeft op 2 september vorig jaar een strandfeest gegeven voor twintig medewerkers om 'de goede afloop' van de transferperiode te vieren, dit brengt De Telegraaf donderdag naar buiten. Ajax beleefde een dramatische transferzomer waarin het spelers als Jurriën Timber en Mohammed Kudus verloor. Daarnaast bleken de meeste aankopen niet van het gewenste niveau te zijn. Mislintat was echter dus niet van mening dat het voor de Amsterdammers een slechte zomer was. 
Destijds vonden veel medewerkers het feest al ongepast, maar met de kennis van nu zorgt het voorval voor nog meer verbazing. Zo werd Maurice Steijn later ontslagen, Mislintat zelf moest zijn spullen pakken en Ajax werd ook nog eens uit de beker geknikkerd door derde divisionist Hercules. De medewerkers die de geruchten over het feest bevestigen zijn stomverbaasd over de verrichtingen van de Duitser. Maurits Hendriks kreeg overigens geen uitnodiging, de relatie tussen die twee leek toen al bekoeld te zijn.

Niet ongebruikelijk

In de succesjaren van Ajax onder leiding van Marc Overmars was het ook niet ongebruikelijk om na afloop van de transferperiode Chinees of Sushi te bestellen. Toch is er onder Overmars nooit een borrel georganiseerd , daar zag Mislintat blijkbaar wel alle reden toe. 'Voor het ongedwongen avondje aan het strand nodigde Mislintat een aantal mensen van de voetbaltak uit, onder wie scouts en zijn vertrouweling en landgenoot Max Lesser', schrijft De Telegraaf.

'Goede spelers' 

Mislintat wordt momenteel in verband gebracht met een functie bij Borussia Dortmund. Bij Ajax verkocht hij voor 157 miljoen euro aan spelers. Daarnaast liet hij ervaren krachten als Dusan Tadic en Davy Klaassen transfervrij vertrekken. Aan inkomende transfer werd maar liefst 115 miljoen euro uitgegeven, over het algemeen werd het geld vooral gespendeerd aan spelers voor de toekomst. Met de wijsheid van nu zijn er maar een aantal spelers die mogen hopen op een langer verblijf in Amsterdam: Diant Ramaj, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen. Ook Borna Sosa krijgt misschien een extra jaar om zichzelf te bewijzen aan het Ajax-publiek. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties