Deze 10 aankopen van Mislintat mogen Ajax aankomende zomer verlaten

Sportnieuws
zondag, 10 maart 2024 om 10:50
copyright proshots 22376906
De aankomende zomerse transferperiode zal een zeer rumoerige gaan worden in Amsterdam. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij mogen maar liefst tien aankopen van de inmiddels vertrokken technisch directeur Sven Mislintat vertrekken.
Vrijdag 15 maart start Alex Kroes aan zijn baan als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Eén van de hoofdtaken van Kroes zal zijn om een grote bezem te halen door de huidige selectie. Verweij gaat zaterdag in De Telegraaf als eerste in op het rapport van KMPG dat binnenkort gepubliceerd zal worden.
Verweij verwacht dat er geen consequenties voor de Duitser verbonden zijn aan de uitkomsten van het rapport. 'Mislintat was slim genoeg geen strafbare feiten te plegen en volgens bronnen rondom de club ging de – nota bene door de Raad van Commissarissen verstrekte – opdracht niet ver genoeg om aan de achterkant alle geldstromen in kaart te brengen', luidt het commentaar van Verweij.
Mislintat gaf de voorbije zomer maar liefst 115 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Slechts drie spelers lijken een toekomst te hebben in Amsterdam. Dat zijn doelman Diant Ramaj en de middenvelders Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk.

'Einde verhaal voor tien spelers'

Voor maar liefst tien spelers lijkt het avontuur bij Ajax voortijdig te eindigen. Als we Verweij mogen geloven dan moeten Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jakov Medic, Gastón Ávila, Ethan Butera, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Georges Mikautadze, Chuba Akpom en Carlos Forbs de club aankomende zomer al verlaten.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties