Manchester United ondanks wereldgoal van Rashford onderuit in stadsderby

zondag, 03 maart 2024 om 20:42
copyright proshots 24522364
Manchester United heeft de altijd beladen stadsderby tegen Manchester City met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Erik ten Hag begon op bezoek bij de rivaal goed dankzij een prachtige treffer van Marcus Rashord, maar moest toch de meerdere erkennen in City. Door de nederlaag lijken 'The Red Devils' kansloos voor een Champions League-ticket.
Na dertien minuten schoot Rashord zijn ploeg op prachtige wijze op voorsprong. Het werd een eerste helft waarin het spel op en neer golfde en United met enig geluk de voorsprong mee de kleedkamers in nam. Echter capituleerde het in het tweede bedrijf door een ontketende Phil Foden. De Engelsman maakte twee treffers en zag zijn Erling Haaland in blessuretijd het duel definitief in het slot gooien.
Door het verlies staat Manchester United nu elf punten achter de vierde plaats die recht geeft op een plek in de Champions League aankomend seizoen. Ten Hag blijft echter strijdbaar. 'We speelden een uitstekende wedstrijd, maar alle lof voor CIty. De marges waren klein, maar zij benutten de kansen wel die wij ook kregen. We geven niet op en blijven strijden voor het maximaal haalbare', is de reactie van Ten Hag tegenover de Britse pers.