Ten Hag verdedigt geplaagde United-aanvoerder: 'Ze hebben het echt op hem gemunt'

Sportnieuws
donderdag, 29 februari 2024 om 10:28
copyright proshots 23679542
Erik ten Hag heeft zich stevig uitgesproken ter verdediging van Bruno Fernandes. De coach van Manchester United is van mening dat zijn aanvoerder tijdens de wedstrijd tegen Nottingham Forest te vaak het slachtoffer werd van overtredingen. Bovendien vindt hij dat Fernandes onterecht te veel kritiek te verduren krijgt op sociale media.
Hoewel Fernandes tijdens de wedstrijd tegen Fulham al regelmatig op het gras lag, nam hij woensdag gewoon deel aan het FA Cup-duel tegen Nottingham Forest (eindstand 0-1 in het voordeel van Manchester United). Ten Hag benadrukte dat hij opnieuw de indruk kreeg dat de Portugees continu opgezocht werd.
'Je kon zien dat Nottingham Forest het op hem gemunt had,' verklaarde Ten Hag na afloop van de wedstrijd. 'Hij werd herhaaldelijk aangetikt. Telkens wanneer hij de bal had, zag je dat ze hem heel strak dekten.'
Na de wedstrijd verliet Fernandes het stadion met moeite. 'Ik zal niet in detail treden over zijn blessure, maar het was serieus,' vervolgde Ten Hag. 'Ik heb op sociale media gezien dat hij bekritiseerd wordt. Het is zielig. Hij speelt met een blessure, maar stond er zaterdag en vandaag opnieuw.'

'Fernandes is een echte leider'

'Hij heeft een zeer hoge pijngrens. Vorig jaar deed hij hetzelfde tegen Tottenham Hotspur. Dat zegt veel over zijn leiderschap,' voegde Ten Hag toe. Fernandes leverde in de slotfase de assist voor het enige doelpunt van de wedstrijd, gescoord door Casemiro.
Dankzij dat doelpunt plaatste Manchester United zich voor de kwartfinales van de FA Cup, waar ze het zullen opnemen tegen Liverpool. Voor Ten Hag is het FA Cup-toernooi de enige reële kans om dit seizoen nog een prijs te winnen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties